ZETApress

hírportál

Díjlovaglás Fóton

Ma reggel megkezdődött a Magyar Lovasterápia Szövetség X. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye (CDI3*/CDIY/CDIJ/CDIP/CDN-A) és Lovasterápiás Versenye Fóton. A három napos rendezvény védnöke és támogatója a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Az egyes versenyszámok házigazda szerepét idén is a Gyermekmentő Szolgálat tagjai vállalták el.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápiás Szövetség fóti Élhető Jövő Parkját péntektől vasárnapig díjlovasok és a lovasterápia segítségével fejlődő, a terápiában elsajátított tudásukat ezen a versenyen büszkén bemutató gyerekek, fiatalok népesítik be. Négy pályán számtalan versenyszámban egymás mellett indulnak a díjakért egészséges sportolók és a sérült, lovasterápiában részesülő gyerekek. A díjlovas versenyt Borda Gábor, a Gyermekmentő Szolgálat Felügyelő Bizottságának tagja, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatósági tagja nyitotta meg ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

A pénteki első díjlovas versenyszám (nemzetközi, illetve nemzeti junior csapatbajnokság) győztesei: Nébel Viktória, Show Hit nevű lovával (nemzeti junior csapatbajnokság) és Valeriya Belozerskikh, Handiness nevű lovával (nemzetközi junior csapatbajnokság). Ugyancsak pénteken került sor a felnőtt díjlovagló Magyar Parasport Bajnokságra, illetve péntek délben kezdődtek el, és vasárnap délutánig tartanak a gyerekek lovasterápiás versenyszámai. Mindkét versenyt Dr. Lévai Anikó, a Gyermekmentő Szolgálat alapító tagja nyitotta meg.

A Magyar Parasport Bajnokság résztvevői és győztesei lépős kategóriában: Gazder Pál, Humbi nevű lovával; Barnabás Tamás, Freule van Coudenburgh/ Csárdás M; Balogh Erzsébet, Narancs nevű lovával. Ügetős kategóriában: Gazder Pál, Humbi nevű lovával; Barnabás Tamás, Freule van Coudenburgh/ Csárdás M; Rák Edina, Sába nevű lovával.

Az eseménydús napsütéses kora őszi verseny vidám családi programokkal egészül ki: többek között különböző gyerekjátékok, autóbemutató, bohóc-show, arcfestés, mini KRESZ-pálya, valamint egy lenyűgöző lovas fotókiállítás is várja a kicsiket és nagyokat. A gyerekeket és fiatalokat a kikapcsolódás mellett a már megszokott egészségmegőrző szolgáltatásokkal, ingyenes fogorvosi szűréssel és nőgyógyászati szaktanácsadással várja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati, illetve nőgyógyászati rendelője, így az élmények mellett az egészségtudatosság is kiemelt szerepet kap ezen a hétvégén. Az előkészületekről szeptember 6-án már beszámoltunk.

Az ingyenes rendezvény vasárnap késő délutánig tart, minden érdeklődőt szeretettel várnak! Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja Fót, Vörösmarty tér 2. Megközelítés: a Fóti útról, a Tímár Vaskereskedés épületével szemközti köves útra behajtva. Az MLTSZ munkájáról és a részletes programról bővebb információ idekattintva található.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Házelnöki megnyitó | ZETApress

Szóljon hozzá!