ZETApress

hírportál

Erős-emberek Észak-Pesten

Június 20-21-én már harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Giants Live erős-ember viadalt. Világszerte a legnézettebb magyarországi sportesemény ? a Formula?1 után ? a Giants Live Hungary ? tudtuk meg Nagy Ákos versenyigazgatótól.

A legnagyobb európai sportcsatornának, az Eurosportnak és 12 ország televíziós állomásainak köszönhetően az elmúlt két év budapesti Giants Live versenyét ? közel 90 országban ? nézők milliói láthatták fő-műsoridőben. 2012-ben és 2013-ban, a budapesti Ramada Resort ? Aquaworldben rendezték meg az elmúlt 25 év egyik legrangosabb hazai erős-ember versenyét, mely hazai sikerekben bővelkedett.

A Giants Live erős-ember versenysorozat egyike a világ legnézettebb küzdősport eseményeinek, amely kiemelt partnere és kvalifikációs versenysorozata a hivatalos világ legerősebb embere (The World?s Strongest Man) világbajnokságnak. A Giants Live az IMG Sports Media csoport által kapott exkluzív licensszel rendelkezik, mely 35 éve kizárólagos jogtulajdonosa a The World?s Strongest Man-nek. A versenysorozat sajátossága, hogy három kontinensen, évente 3-6 alkalommal megmérettetést szervez, és az első három helyezett megszerzi a jogot a The World?s Strongest Man-en való indulásra.

A győzelmet 2012-ben Budapesten a korábbi junior súlyemelő világbajnok, Nagy Ákos vívta ki, aki ezzel tíz év szünet után elsőként képviselhette Magyarországot az erős emberek világbajnokságán. 2013-ban szintén Nagy Ákos végzett az akkor világbajnoki kvalifikációt jelentő 4. helyen, így a tatabányai erőatléta duplázhatott a legerősebbek világbajnokságán.

Az elmúlt évek sikeres szervezése után Magyarország immár harmadszor is elnyerte a jogot arra, hogy az idén is megrendezze a Giants Live világbajnoki kvalifikációs erős-ember versenyt. Sajnálatos módon Nagy Ákos 4 héttel az idei verseny előtt, az országos bajnokság döntőjén súlyos bicepszsérülést szenvedett, így Magyarországot a 2014-es magyar bajnok, a martfűi Hajnal Tamás és a második helyezett, mezőszilasi Sebestyén János fogja képviselni a budapesti Giants Live viadalon.

A verseny június 20-án, pénteken este 18 órakor kezdődik az óbudai Dallas Benzinkút és Étteremnél, ahol 10 ország erős-emberei mérik össze erejüket kamionhúzásban. A sportrajongók másnap délután 14 órától a budapesti Ramada Resort ? Aquaworld helyszínén tekinthetik meg a folytatást, ahol öt versenyszámos (rönknyomás, kőgolyó emelés, autófelhúzás, izlandi kereszt cipelés és Conan-kör) szupershow-ban ismét tekintélyes erők csapnak össze. A három kontinenst reprezentáló 10 fős mezőnyben 3 olyan izomkolosszus áll rajthoz, akik már megjárták ebben a sportágban a csúcsok csúcsát, a World Strongest Man versenyét is. További információk az esemény hivatalos Facebook-oldalán olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jason Bergmann remekelt | ZETApress

Szóljon hozzá!