ZETApress

hírportál

Győzelemre hajtunk

Szövetségi kapitányunk úgy készítette fel focistáinkat, hogy holnap 3 pontot szerezzen a bosnyákok vendégeként, de a végén 1-nek is örülne, mert csapata így is a riválisa előtt maradna a Nemzetek Ligája A3-csoportban. Fotónk MTI/Illés Tibor felvétele.

A bosnyákok összességében a II. félidőben jól játszottak a németek ellen, akiknek tudtak problémát okozni. Ennek megfelelően tiszteljük mostani ellenfelünket, de azért vagyunk itt, hogy pontot, pontokat szerezzünk – jelentette ki Marco Rossi a mai sajtótájékoztatón. – Képtelen vagyok úgy felkészíteni a csapatot, hogy 1 pont legyen a cél, 3-t szeretnénk szerezni, de a végén 1 is jó lenne – utalt ezzel arra, hogy döntetlennel a magyarok a bosnyákok előtt maradnának a négyesben, így a közvetlen rivális csak úgy tudna előzni a novemberi dupla fordulóban, ha bravúrt érne el a két favorit, azaz a német vagy a holland együttes ellen.

Nem kedvelem a bunkerfocit, de van, amikor az vezethet eredményre, ezúttal viszont nem ez a cél, nem erre lehet számítani. Kiegyenlített meccset várok, mert ez a találkozó dönt arról, melyik gárdának lesz esélye a bennmaradásra – mondta a hétfői 70. találkozójával Sebes Gusztávot maga mögött hagyva a szövetségi kapitányok örök-rangsorának 2. helyére kerülő kapitány hozzátéve, hogy nem Balogh Botond helyettesíti a megsérült Dárdai Marcit, mert a parmai védő ma edzett először, ezért kockázatos lenne a szerepeltetése. – Mindig van nehézség, de aki itt van, azokra ugyanúgy számítunk. Nem keresünk kifogásokat. Mindenki hasznos, de senki sem pótolhatatlan – fogalmazott arra reagálva, hogy éppen azokon a posztokon vannak sérültjei, ahol rotálni szokta a kezdőcsapatát. – Nekünk most a legfontosabb, hogy a korábban látott csapategység visszatért – mondta.

Dibusz Dénes többek között arról beszélt, hogy bő egy hónapja a Fradival a Borac Banja Luka ellen megtapasztalta, milyen nehéz Boszniában játszani, most is erre számít. Kifejtette, nem olyanok a körülmények, mint a Népstadionban, de teljesen korrekt meccset lehet játszani a zenicai stadionban, mivel teljesen jó a talaja. – Korábban valóban a szurkolók az álmukból felkeltve is tudták, hogy áll fel a védelem belső hármasa. Az elmúlt időszakban sok változás volt ebben, de akárki kerül be, tudja a feladatát. Az előző két meccsen bebizonyítottuk tudunk koncentráltan, összeszedetten, egymást kisegítve védekezni. Tehát azt a biztonságot meg tudja adni a hátsó alakzat, ami kell a csapatnak – mondta a hálóőr az előtte játszó védőkről.

Nekem is van egy feladatom, amit a lehető legjobban szeretnék megoldani. A legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen, ehhez pedig holnap nagy lépést tudunk tenni – mondta el 33 éves kapusunk hozzátéve: nincs hurrá-hangulat a hollandok elleni péntek esti 1:1-es döntetlent után, senki nem repked három méterrel a talaj felett. Elmondta még, hogy pici csalódottság volt bennük, mert közel jártak egy óriási eredmény eléréséhez, de reálisan értékelve igazságos döntetlen született, mert a II. félidőben egyetlen kapura lövési kísérlete volt válogatottunknak, és nagyot kellett küzdenünk a pontszerzésért.

A holnapi 4. fordulóban Zenicában 20:45-kor kezdődik az angol Anthony Taylor sípjelére a bosnyák-magyar összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít. Várható kezdőnk: Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla, Nikitscher, Schäfer, Nagy Zsolt – Sallai, Szoboszlai – Varga Barna lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Meglett a 3 pont! | ZETApress

Szóljon hozzá!