ZETApress

hírportál

Hollandia Budapesten

Szövetségi kapitányunk szerint fociválogatottunk holnap esti 3. forduló-beli ellenfele még erősebb, mint a németek, akiktől szeptember 07-én Düsseldorfban 5:0-ra kikaptunk a Nemzetek Ligája A3-csoport 1. fordulójában.

Az elmúlt két évben, 2022. szeptembertől összesen négy meccset vesztettünk, azok közül az írországi számít kivételnek, mert saját rögzített helyzetünkből kaptuk a vereséget jelentő gólt, ennek ellenére végig mi diktáltunk. Az egy balszerencsés találkozó volt. A másik három kudarcból kettőt a németektől, egyet a svájciaktól szenvedtünk el, akik a világranglistán az első 15 között vannak. Hollandia a 7., azaz nem kell Einsteinnek lenni, hogy tudjuk, különösen nehéz összecsapás vár ránk. Elég megnézni, hol játszanak a futballistái, ez alapján Hollandia talán erősebb is, mint Németország – mondta Marco Rossi ma Telkiben a 12:15-ös sajtótájékoztatón.

A magyar állampolgársággal is rendelkező 60éves olasz tréner kifejtette, arra számít, hogy a rivális dominálni fog, törekszik majd a labdabirtoklásra és diktálni fogja a ritmust. – Tudnunk kell, mikor van esélyünk veszélyeztetni! Nem szabad az ő játékukat játszani, olyan párharcokat vállalni, amit ők erőltetnek. Jól kell védekezni, nem szabad teret engedni a középpályán. Amikor lehetőségünk lesz, gyorsan kell végig-vinni a támadást – beszélt várakozásairól fontosnak nevezve még a rögzített helyzetek kihasználását.

Elárulta, hogy Balogh Botond az utolsó bajnokiján kapott egy rúgást, melyről Telkiben kiderült, hogy súlyosabb, mint amire számítottak, ezért eddig nem is edzett. Ma 16:30-kor már fog, de ugyanúgy külön, mint Sallai Roland. A magyar válogatott kispadján 69. meccsével Sebes Gusztávot utolérő szakember kifejtette, hogy új szabályokat vezettek be a felkészülés során, mivel a nyári Eb alatt sok időt töltöttek együtt, ezért a pontosság és a feszesség kicsit elveszett. Nem zárdához hasonlítható előírások ezek, csupán kis rendet szerettek volna bevezetni. Szalai Ádám korábbi csapatkapitány visszatéréséről úgy fogalmazott, hogy eddig pozitív a benyomása. Új helyzet neki, vannak dinamikák, amit még meg kell értenie, de a futballistáknak és a szakmai stábnak is rendelkezésére áll.

Nagy Zsolt korábbi játékostársával, Ádámmal kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy ugyanazt a habitust hozza, mint focistaként, odafigyel mindenre, motivál mindenkit. Személy szerint nagyra tartja és nagyon odafigyel rá, ahogy mindenki más is. – Mindenre nagyon oda kell figyelni, mert ha mindenki a legjobbját nyújtja, akkor is nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ha csapatként tudunk együttműködni, akkor talán jó eredményt tudunk elérni, ami ebben az esetben nem csak a győzelmet jelentené – mondta a PAFC középpályása kiemelve: bizonyították már, hogy élcsapat ellen is helyt tudnak állni, ha csapatként működnek. A végső helyezésről nem beszélt, mert mindig a következő mérkőzés van fókuszban. Fontosnak tarja, hogy lefújás után egymás szemébe tudjanak nézni, egyénileg pedig tükörbe.

A svájci Lukas Fähndrich sípjelére holnap 20:45-kor telt ház előtt kezdődik a népstadioni találkozó, melyet a mieink 0:5-ös gólaránnyal 1 ponttal a sereghajtó 4. helyen várnak, 1. Németország (7:2) 4, 2. Hollandia (7:4) 4, 3. Bosznia-Hercegovina (2:5) 1 ponttal. A bosnyákok elleni szeptember 10-ei 0:0-ról és az aznapi holland-német 2:2-ről idekattintva olvashatunk. Várható kezdőnk: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla, Schäfer, Nagy Ádám, Nagy Zsolt – Csoboth, Szoboszlai – Varga Barna.

Esélyesebbek az ellenfelek

Estére megérkezett a holland válogatott is a Nemzetek Ligája A3-csoport 3. fordulójára. Mivel a csapat a Zeist-i edzőközpontjában megtartotta mai hivatalos edzését, Ronald Koeman és Denzel Dumfries 19 órai népstadioni sajtótájékoztatója után nem láthattuk őket a zöld gyepen edzeni.

Nagy energiával vetjük bele magunkat a magyarok elleni meccsbe, még ha nem is képviselnek olyan erőt, mint a németek, nem ők a legegyszerűbb ellenfél. A Nemzetek Ligája előző kiírásában jól szerepeltek, a keret magját most is azok a játékosok alkotják. Nem tudom, hogy most miért nem megy nekik olyan jól, miért eredménytelenebbek, de semmiképp sem gondolhatjuk azt, hogy majd egyszerűen nyerünk. Az a kérdés, hogyan állnak hozzánk a magyarok. Ha úgy, ahogy a németek ellen, akkor az kecsegtető lesz számunkra. Vagy nagy ellenállásban ütközünk, és akkor türelmesnek kell lennünk a támadásainkkal, illetve jól kell védekezni, amikor ők keresik a lehetőséget. A holland válogatottat tehetséges, gyors játékosok alkotják, ez komoly fegyver – mondta Ronald Koeman, a holland válogatott szövetségi kapitánya hozzátéve: nem volt szükség megkérdezni a liverpooli csapattársakat Szoboszlai Dominikról, anélkül is tudja, mennyire jó játékos, és milyen fontos a magyar válogatott számára.

A holland válogatottról elmondta, hogy meccsről-meccsre jobban játszik, minőségi játékosok alkotják a keretet, akik között nagy a verseny a pozíciókért, s ez összefügg a játék színvonalának emelkedésével. Csatárposzton továbbra is szeretné nyitva hagyni a kérdést, hogy kit szerepeltet kezdőként. Több szempontot is figyelembe vesz, amikor eldönti, kit küld pályára. Mint ismert, az 1. fordulóban a bosnyákok ellen Zirkzeenek, míg a németek elleni 2.-ban Brobbeynak adott játéklehetőséget.

Denzel Dumfries, a holland válogatott védője először is felidézte a legutóbbi népstadioni mérkőzést. Nem túl jó élmény számukra a 2021-es Eb-nyolcaddöntő, amelyen 2:0-ra kikaptak a csehektől. De ez már a múlt, most a magyarok elleni holnap esti Nemzetek Ligájára koncentrálnak. Egyetértett kapitányával, hogy a mérkőzés képe attól függ majd, hogy a magyarok milyen stratégiával lépnek pályára.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kudarc vagy siker? | ZETApress

Szóljon hozzá!