ZETApress

hírportál

Angyalföldi testvérharc

Vereséggel mutatkozott be tegnap 16 órakor Pintér Attila vezetőedző a Vasas kispadján, mivel csapatából előbb Radó András, majd Rácz Barnabás is büntetőt hibázott Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában, a 32-be jutásért. A szeptember 01-jei Fradi-Nyíregyháza bajnoki meccsről idekattintva olvashatunk.

Az angyalföldiek Urblik József révén a 8. percben vezetést szereztek, s a 45.-ben megduplázhatták volna előnyüket. A 40. percben Tóth Balázs vendégkapus a 16-os sarkán ütközött bátyjával, Tóth Milán hazai csatárral, s a 4 perces videózás után Erdős József játékvezető a Vasasnak 11-est, a kapusnak meg sárga lapot adott. A rosszul lőtt büntetőt Tóth kapus könnyen ártalmatlanná tette és a 4 perces ráadás is esemény nélkül telt el a szünetig.

Az 58. percben Eppel Márton egyenlített. Itt 7 perc volt a ráadás, de több gól már nem esett, csak néhány sárgát osztott ki a végén Erdős bíró. Senki sem akart további félórát focizni, szerették volna mielőbb döntésre vinni a dolgot. 5 perc pihenés után a 2×15 perc hosszabbítás következett, majd jöttek a büntetők, melyet a Vasas kezdett a vendégszurkolói szektor előtti kapunál. Urblik, Könyves, Vida, Lehoczky, Tóth Milán és Otigba, illetve Myke, Kovácsréti, Keresztes, Baki, Kvekveskiri és Navrátil betalált, majd Rácz lövését Tóth Balázs kivédte. Mivel Nagy ezután az övét meg belőtte Kiss Ágoston kapujába, eldőlt a feljutás: Vasas-Nyíregyháza 1:1 (1:0, 1:1, 1:1 – büntetők 6:7) > Nyíregyháza.

A többi pályán szombaton Dunavarsány-Újpest 0:7 (0:5) > Újpest, Hatvan-ZTE 0:4 (0:3) > ZTE, Hódmezővásárhely-MTK 0:2 (0:1) > MTK, Monor-Fehérvár 0:2 (0:1) > Fehérvár, Putnok-Győri ETO 2:6 (0:1) > Győri ETO, Békéscsaba-DVSC 0:4 (0:2) > DVSC, vasárnap pedig Budafok-FTC 0:3 (0:0) > FTC, Kozármisleny-KTE 0:4 (0:3) > KTE és Haladás-PAFC 0:7 (0:2) > PAFC lett.

A Mezőörs-Paks találkozót a Győr-Moson-Sopron vármegyei pálya alkalmatlansága miatt már a hét közepén 3:0-val játék nélkül Paks javára írta az MLSZ, pedig az Atomváros is hozzájárult volna, hogy az április 25-ei Amatőr Kupadöntős vármegye I. osztályú csapat kérésére október 09-én a pályán dőljön el a feljutás. Sajnos a halasztásra csak szeptember 25-ig lett volna lehetőség. A 3. kupafordulóban már 11 NB I-es csapatunk jutott a 32-be, a teljes sikerhez a Kazincbarcika-DVTK találkozót holnap 19 órától Diósgyőrnek is meg kell nyernie a 4. fordulóba jutáshoz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kisorsolták a folytatást | ZETApress

Szóljon hozzá!