ZETApress

hírportál

IV. Hungarian Darts Trophy

Csóka és Jehirszki is élete egyik legnagyobb versenyére készül. A legnagyobb hazai rendezésű darts verseny következik. Célegyenesbe fordult a IV. Hungarian Darts Trophy szervezése – tudatta Bányász Árpád. Az április 07-ei előzetes idekattintva olvasható.

Az már biztos, hogy a legszínvonalasabb verseny lesz szeptemberben ebben a sportágban, ugyanis egy friss szabálymódosításnak köszönhetően mindhárom nap lesznek világsztárok a ferencvárosi MVM Dome színpadán. A magyar színeket Bezjian Alberto, Végső János, Csóka András és Jehirszki György képviseli, miután ők szereztek indulási jogot a budapesti European Tour állomásra.

Csóka András Magyar Kupa-ezüstérmes játékos szerint élete legfontosabb versenye lesz a budapesti. – Igyekszem a tőlem telhető legjobb felkészüléssel a hátam mögött megérkezni majd a budapesti színpadra. Lesz még egy rövidebb pihenőm is, és több kisebb versenyen való részvétel is tervben van. Az biztos, hogy szurkolókból nem lesz hiány, hiszen a magyarok nagyon szeretik ezt a sportágat, és a szombathelyi klubomból is sokan érkeznek majd a fővárosba – mondta az MK-ezüstérmes játékos.

Jehirszki György a Lengyel Darts Mastersen szerzett tapasztalatait is hasznosítani szeretné Budapesten. – Lengyelországban nem volt szerencsém a sorsolásnál, hiszen az ellenfelem az aktuális világbajnok, Luke Humphries volt. Sokat tanultam azon a versenyen, és végül egy leget sikerült nyerni ellene. Budapesten is hasonló hangulatra számítok majd, azzal a különbséggel, hogy a magyar közönségtől nagyobb támogatást kapunk – nyilatkozta a csapatban többszörös magyar bajnok.

Az esemény szeptember 20-21-22-én péntektől szombatig lesz az MVM Dome-ban. A sportágban a világ legjelentősebb szervezete, a PDC szabályt módosított, ennek köszönhetően eldőlt, hogy a világranglista első 16 helyezettje is lehetőséget kap az indulásra. Korábban a Pro Tour ranglista TOP 16-os mezőnye állhatott tábla elé, a verseny játékoskiemelése azonban továbbra is az utóbbi rangsor alapján történik. Bővebb infók idekattintva olvashatók.

A korábbi gyakorlat szerint a pénteki nyitónap amolyan bemelegítő volt, de a szabályváltozás következtében és a nagyágyúk névsorát elnézve ez megdőlt. Már az első napon színpadra lép többek között az angol Michael Smith, az angol Nathan Aspinall, a skót Peter Wright és a holland Raymond van Barneveld. 21-én szombaton a holland Michael van Gerwen, az angol Luke Humphries regnáló világbajnok és honfitársa Luke Littler, a walesi Gerwyn Price, sokak nagy kedvence a skót Gary Anderson és a tavalyi budapesti győztes angol Dave Chisnall játszik majd, hogy csak pár világklasszist említsünk.

Szóljon hozzá!