ZETApress

hírportál

Kick-box up vb csütörtökön

Ez lesz magyar szempontból minden idők legsikeresebb vb-je! Már most kijelenthető, hogy a 31-én szombatig tartó budapesti utánpótlás kick-box világbajnokságon a magyarok minden idők legeredményesebb szereplésüket produkálják. A tegnapi sikerekről idekattintva olvashatunk, fotóink Tóth Péter / Sportfotóth felvételei.

A 68 ország több mint 2000 versenyzőjét felvonultató világversenynek a BOK-csarnok ad otthont, ahol a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámaiban a három korosztályban (gyermek, kadet és junior) mérik össze tudásukat a fiatalok. A 200 magyar induló közül a küzdelmi szabályrendszerekben több tucat döntős van.

Egy szabályrendszerben, a formagyakorlatban befejeződött már a vb. Ma aranyérmes lett gyerek korosztályban a Szemenyei Máté – Nas Míra – Szépe Emmett trió a zenés mix csapatok versenyében, ugyanitt ezüstérmet szerzett a Hegedűs Mátyás – Kakas Hunor duó kadet 2-ben, ahol a Pataki Aida – Halmágyi Nikolett duó a dobogó 3. fokára állhatott. Egyéniben három érmet szereztek magyarjaink a mai formagyakorlatban: zenés fegyveres kategóriában kadet 1-ben Kakas Nóra ezüstérmes lett, míg a junior mezőnyben Dorner Réka, a gyerekek között pedig Szemenyei Máté bronzérmet nyert.

Formagyakorlatban a magyar válogatott 4 arany-, 5 ezüst-, és 9 bronzéremmel zárta a hazai rendezésű világbajnokságot, ehhez az éremterméshez társulnak majd a küzdelem szabályrendszerekben elért sikerek. A folytatás pénteken, a zárónap szombaton következik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Aranyeső az up vb-n | ZETApress

Szóljon hozzá!