ZETApress

hírportál

Mountain bike Kőbányán

Augusztus 31-én szombaton a sport, a zene és a szórakozás találkozik a Kőbányán megrendezésre kerülő eseményen, amelyre a belépés ingyenes. A rendezvény helyszíne a világviszonylatban is egyedülállónak számító kőbánya alatti pincerendszer, amely a rendezvény alatt látogathatóvá válik az érdeklődők számára – tudatták sajtósaik.

A napot a már hagyományosnak számító Kyokei Underworld Kupa nyitja meg, amely idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre. A különleges verseny a kőbánya föld alatti pincerendszerében, a Merkapt Sportközpont területén zajlik, és hat futam során mérettetnek meg a versenyzők. A különleges helyszín kapcsán a világsajtóban is évek óta állandó téma (pl. USA TODAY).

Underworld Kupa, mountain bike verseny a föld alatt: A verseny reggel 09-kor indul a cyclocross bringások futamával, majd 10 órakor a legfiatalabb, 9 év alatti résztvevők állnak rajthoz, akik egy rövidített pályán mérhetik össze tudásukat. A további négy futamban, egészen 14 óráig, életkori beosztás alapján zajlanak a versenyek. További infók idekattintva találhatók.

Underworld Music zenei fesztivál Kőbánya kapujában

Az eredményhirdetést követően, délután 15 órától a felszínen folytatódik a program, ahol a tavalyi évben átadott Lechner Rendezvényközpont új külső helyszínén, a régi kőbánya bejáratánál található katlanban kezdetét veszi az Underworld Music elnevezésű zenei fesztivál. Az eseményen olyan kiváló előadók lépnek fel, mint a PECA, DJ Suefo feat. Sütő Márton, valamint a Nehézlemez Műhely zenekar. A különböző kultúrák zenéi, a downtempo, nu jazz és alternatív rock hangulatok garantáltan felejthetetlenné teszik a délutánt. A Facebook-esemény idekattintva olvasható.

HopTop Sörfőző Zrt.

A helyszín további érdekessége, hogy a kőbánya felett üzemel a HopTop kraftsörfőzde is, ahol ingyenes sörgyártúra várja az érdeklődőket. A fesztivál alatt a HopTop Beer & Burger vendéglátóhelyen pedig ínycsiklandozó street food ételek is kaphatók. Eső esetén a rendezvény a Lechner Rendezvényközpontban, a Budapest X. Maglódi út 12/A-ban lesz megtartva.

Szóljon hozzá!