ZETApress

hírportál

Nóra bronzérmes

Magyar érem már az első napon a budapesti kick-box up vb-n. A délelőtti megnyitóval ma megkezdődött az utánpótlás világbajnokság, amelyen rekordlétszámot jelentő 68 ország 2200 sportolója indul. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Az ünnepségen beszédet mondott Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, Schmitt Pál volt köztársasági elnökünk és Roy Baker, a kick-box világszövetség (WAKO) elnöke. Érdekesség, a 2026-os dakari ifjúsági olimpia sportigazgatója is megtisztelte jelenlétével a vb-t, amelynek első napján máris éremnek örülhettek a hazai szurkolók.

A BOK Sportcsarnokban mától szombatig zajló versenyre ellátogatott a szenegáli Balla Diéye, a 2026-ban Dakarban sorra kerülő ifjúsági olimpia sportigazgatója. Az afrikai sportdiplomata tetszését fejezte ki a megnyitó és a verseny láttán, és gratulált a szervezőknek a világbajnokság színvonalas megrendezéséhez – számolt be róla Galambos Péter. Az MKBSZ elnöke szerint jelzésértékű lehet, hogy az olimpiai részvételre hajtó sportág világversenyét meglátogatta az ifjúsági olimpia sportigazgatója.

A megnyitót követően délelőtt elkezdődtek a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámai a három korosztályban (gyermek, kadet és junior). Az összesen 200 magyar induló jelentős része már az első selejtezős napon tatamira lépett vagy ringbe szállt. Formagyakorlatban született meg az első magyar érem: Kakas Nóra a kadet 1-es korosztályban a kreatív pusztakezes kategóriában bronzérmet nyert. A világbajnokság holnap 10 órától folytatódik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Éremszüret az up vb-n | ZETApress

Szóljon hozzá!