ZETApress

hírportál

Üllői úti gólszüret

Ötgólos győzelemmel mutatkozott be a Fradi új vezetőedzője. Csapatunk tegnap 20 órától 16.231 néző előtt meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a BL-selejtező 2. forduló hazai odavágóján: 3:0-s I. félidő után 5:0-ra vertük a walesi TNS-t. Az előző esti sajtótájékoztatókról idekattintva olvashatunk.

A nyáron kinevezett Pascal Jansen által irányított zöld-fehérek már az I. félidőben eldöntötték az összecsapást, mert Adama Traoré 15. és 20. percbeli duplájával, továbbá Kristoffer Zachariassen 24. percbeli találatával háromgólos előnyre tettünk szert. Szünet után sem álltak le a mieink: Traoré az 53. percben mesterhármasig jutott, a végeredményt pedig két gólpassza után a 62. percben Marquinhos állította be 11-esből. Guillermo Cuadra spanyol játékvezetőtől Marquinhos a 63., illetve Jordan Williams az 50. perben kapott sárga lapot.

A két gárda között osztálykülönbség volt, így ilyen arányban is megérdemelt diadalt aratott a Fradi. – Nagyon elégedett vagyok a játékosok által mutatott energiával mind labdával, mind anélkül. Kifejezetten agresszívek voltak letámadásban. Az energia áradt a lelátóról is, nem lehetett ezt nem érezni a pályán – mondta Jansen, aki szerint a szép debütálása ellenére bőven van még fejlődési lehetőség, a futballisták pedig megmutatták, eddig kiválóan alkalmazkodtak a játékfilozófiájához. – Szeretném leszögezni, noha az ötgólos előny megnyugtató, de ez a párharc koránt sincs még befejezve. Hétfőn utazunk Walesbe – mondta el Pascal.

A formalitásnak tűnő visszavágót 30-án kedden 20 órakor kezdik az angliai Oswestryben. A párharc győztese a dán Midtjylland és az andorrai Santa Coloma továbbjutójával találkozik a BL 3. körében – az andorrai odavágón a dánok 12., 28. és 63. percbeli góljaikkal 3:0-ra győztek -, vesztese pedig az Európa-liga kvalifikációjában folytatja szereplését. Bajnokunknak három kört kell sikerrel vennie, hogy főtáblára jusson a legrangosabb európai kupasorozatban.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mindenkinek odavágtunk | ZETApress
  2. Kint is nyert a Fradi! | ZETApress

Szóljon hozzá!