ZETApress

hírportál

Holnap itthon kezd a Paks

Mint korábban jeleztük, focicsapataink közül elsőként holnap 19 órakör a MOL MK-győztes Paks kezdi meg szereplését a nemzetközi kupák 2024/25-ös idényében, az Európa-liga selejtezőjében. A június 18-ai nyoni sorsolásról idekattintva olvashatunk.

A Tolna vármegyei együttes és román ellenfele, a másodosztályú Corvinul Hunedoara egyformán másodjára lép ki a kontinentális porondra. A Paks 13 éve ugyanebben a sorozatban két kört is ment, igaz, mostani riválisa jóval erősebbnek tűnik, mint debütálása alkalmával az andorrai Santa Coloma, de a folytatásban kiejtett norvég Tromsönél már nem feltétlen. A vajdahunyadi gárda még többet várt arra, hogy ismét nemzetközi színtéren mutassa meg magát, ugyanis az 1982-es UEFA Kupa-szereplése óta – amikor a 2. fordulóban búcsúzott – indul újra az európai kupasorozatok valamelyikében.

A Paks keretében nagy változás nem történt, komoly távozója nem is volt, érkező oldalon nagyobb igazolásként pedig Ötvös Bence említhető, aki a kiesett Kisvárdát hagyta ott. Az összeszokottság különösen sokat érhet Bognár György vezetőedző és csapata számára, amikor a szezon még nem kezdődött el.

Amint a találkozót felvezető mai, paksi sajtótájékoztatón elhangzott: Bognár György a győzelemmel lenne elégedett. Elmondta, hogy nagyjából két egyforma csapat játszik majd, a román együttes is a játékot helyezi előtérbe, és a labda felé védekezik. – Nincs mire várnunk, tapogatóznunk, a saját játékunkat kell játszani, neki kell ugrani a feladatnak! – fogalmazott hozzátéve: az a cél, hogy csapata ráerőltesse a román csapatra az akaratát, ugyanakkor a Corvinul annak ellenére, hogy másodosztályú, komoly ellenfél, nem lehet félvállról venni!

A 62 éves Bognár Gyuri vezetőedző beszámolt arról is, hogy Hahn János és Szélpál Norbert betegség, illetve sérülés miatt nem áll rendelkezésre, Windecker József és Halasi Zsolt kisebb problémákkal küzdött, de vállalják a játékot. A 37 éves Böde Dani, a Paks rutinos csatára – aki már játszott a 2011/12-es csapatban, amely a 3. körig jutott az Európa-ligában – elmondta: az akkori eredménnyel most is elégedett lenne.

A holnapi ellenfél már lejátszotta első tétmeccsét az új idényben, mert a múlt csütörtökön 3:0-ra kikapott a bajnok FCSB-től a román Szuperkupáért kiírt találkozón. A Corvinul Hunedoara esetében megtévesztő lehet, hogy csak a másodosztályban szerepel, mivel az előző idényben nemcsak nagy meglepetésre története legnagyobb sikerét elérve kupagyőztes lett Romániában, de másodikként feljutott volna az élvonalba is, csakhogy a klub nincs magántulajdonban, így nem léphetett fel az első osztályba, hiába vívta ki annak lehetőségét a pályán.

A holnap 19 órakor kezdődő odavágót az M4 Sport élőben közvetíti és a norvég Mohammad Usman Aslam vezeti. A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a 2. körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

A DVSC kérésére meccshalasztással indul az NB I 2024/2025-ben

A Fradi, illetve a PAFC és a Fehérvár csak 2 két hét múlva kezd a BL-ben, illetve Kl-ben, de a július 26-28-ai hétvége máris egy december 04-re halasztott találkozóval indul az OTP Bank Ligában. A június 20-ai sorsolásról idekattintva olvashatunk. Az NB I 1. fordulóban július 26-án pénteken 18 órakor ZTE-MTK, 20:15-kor Nyíregyháza-Győri ETO; 28-án vasárnap 18:50-kor Újpest-PAFC, DVTK-Paks és KTE-Fehérvár; majd december 04-én szerdán 19 órakor DVSC-FTC találkozók lesznek. Az egy héttel későbbi 2. fordulóban augusztus 02-án pénteken 18:50-kor Győri ETO-DVSC; 03-án szombaton 16 órakor Fehérvár-DVTK, 19:45-kor FTC-KTE és MTK-Nyíregyháza; 04-én vasárnap 18:50-kor PAFC-ZTE és Paks-Újpest találkozók kezdődnek.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Odavágtak nekünk! | ZETApress
  2. Jansen csak holnapra készül | ZETApress

Szóljon hozzá!