ZETApress

hírportál

Aggódó Fiorentina

Vincenzo Italiano vezetőedző szerint veszélyt jelent csapatára a Ferencváros, amely holnap lesz a Fiorentina vendége a Konferencia-liga F-csoportkörének 2. fordulójában – olvastuk a híradásokban.

Talán ez a legfontosabb meccs a négyesben, már csak azért is, mert ez az első hazai összecsapás. Folytatni kell, amit eddig felépítettünk! Rendkívül fontos a 3 pont megszerzése, mivel a Ferencvárosnak már van győzelme a csoportban, így veszélyt jelent ránk, mert éppen vele szemben vagyunk ponthátrányban – jelentette ki az ultramodern Viola Park edzőközpontban tartott délutáni sajtótájékoztatón a firenzei együttest 2021 nyara óta irányító tréner.

A 45 éves szakember kifejtette, hogy szerinte ezen a szinten nem sokat számít a plusz egy nap pihenő, ami a magyar bajnok rendelkezésére állt a mostani összecsapás előtt, mert a játékosok megszokták a folyamatos terhelést, éppen ezért nem fog alibit keresni, hogy nem volt elég idő a regenerációra.

Stankovic nagyon jó edző, akit jól ismerünk. Sokat játszottunk ellenfélként, és nagyon tisztelem őt. Úgy tudom, élvezi a munkát a Ferencvárosnál, ezért örülök annak, hogy megtalálta a számára legkedvezőbb feladatot – mondta Italiano a kollégájáról, a játékosként Bajnokok Ligája-győztes Dejan Stankovicról, aki az előző idényben még a Sampdoria mestere volt. – Ma délelőtt hosszasan beszélgettünk a holnapi meccsről. Mindenki tudja, mit kell csinálnia. Nemzetközi porondon minden rivális nagyon odateszi magát, az Fradi is úgy jön ide, hogy mindent megtesz a jó szereplésért – mondta Vincenzo.

Saját együttesét illetően elárulta, a kapus poszton Pietro Terracciano még nincs olyan állapotban, hogy pályára lépjen, ezért a dán Oliver Christensen véd majd. Az olasz válogatottban 15-ször szerepelt Cristiano Biraghi bokájáról elmondta, szépen gyógyul, ezért abban reménykedik, hogy játszhat, mert nagy sorozatterhelés közben van a csapata, emiatt néhány játékos pihentetésére szükség van.

Lucas Martínez Quarta a játékosok képviseletében kijelentette, az egész együttesnek fontos a Konferencia-liga, ezért a Fiorentina nem fogja félvállról venni a meccset. Mindent elkövetnek, hogy idén is jól szerepeljenek a harmadik számú európai kupasorozatban, s akár túl is szárnyalják az idei döntős teljesítményt. – A Ferencváros erőssége a futballisták egyéni képességeiben rejlik, ezért nagyon oda kell figyelnünk hátul! – mondta ellenfelükről az argentin védő, aki saját bevallása szerint többek között annak köszönheti jó formáját, hogy viszonylag szabadon játszhat. A 27 éves hátvéd arról is beszélt, gyerekként középpályás volt, ennek tulajdonítja a posztjához képest gólerős játékát. Ennek ellenére védőként elsősorban az ellenfél megállítása a feladata, de ha lesz lehetősége, akkor akár a holnapi találkozón is megindul előre, hogy segítse a támadójátékot.

Minőségi összecsapásra készülünk

Dejan Stankovic vezetőedzőnk reményei szerint a Fradi nemcsak jó, hanem minőségi mérkőzést akar vívni a Fiorentinával holnap este a labdarúgó Konferencia-liga F-csoportkörének 2. fordulójában. – Nagyon kell vigyázni, ha valaki olyan helyre érkezik, ahol alapvetően jól működnek a dolgok, ezért óvatosan kell belenyúlni a csapat játékába. A biztos dolgokat meghagytam, de persze hoztam a saját elképzeléseimet, ezért lépésről lépésre még sok mindent kell tenni. Arra még korai választ adni, hogy mit tudtam átültetni a Ferencváros játékába, de arra ez a kevés meccs is elég volt, hogy kiderüljön, jó projekt működik a klubnál – fogalmazott az esti sajtótájékoztatón a szerb szakember, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy Olaszország egyik élcsapatával küzdhetünk meg.

Dejan 1998-tól – a Crvena zvezdánál töltött két és fél évet és a legutóbbi egy hónapot leszámítva – Olaszországban töltötte a pályafutását, de nem szereti az összehasonlítást, ezért nem akart az előző idényben a Sampdoria kispadján elszenvedett két vereségről beszélni. Kiemelte viszont, hogy nagyon jól ismeri a Fiorentinát, amely még jobb is, mint az előző idényben, amikor döntőig menetelt a harmadik számú európai kupasorozatban. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a csapat jelentős része három éve együtt játszik – mondta.

Az eltelt plusz egy évnek köszönhető, hogy erősebb és összeszokottabb a Fiorentina, amely ezúttal nem ingott meg annyira a szezon elején, mint tavaly, de új ötlet és új rotációs rendszer is felfedezhető a szereplésében – mondta Stankovic, aki a firenzeiek új igazolásai közül az angolai M’Bala Nzolát emelte ki. Szerinte a csatár fizikális felépítését kihasználva remekül tartja meg elöl a labdát és ez eddig hiányzott a Fiorentina repertoárjából, míg a régiek közül a pálya különböző pontjait nagyszerűen összekötő Giacomo Bonaventurát említette meg.

Italiano fantasztikus munkát végez Firenzében, pedig ez nehéz feladat. Jó és fiatal játékosokkal van körülvéve, de ez rám is igaz! – mondta a Fradi élére éppen egy hónapja kinevezett Stankovic, aki hisz abban, hogy a saját játékosai nagyon odateszik magukat, mert a korábbi években már bebizonyították, hogy megállják a helyüket a nemzetközi porondon. Szerinte ez a négyes Európa-liga erősségű, de akár BL-csoport is lehetne. Köszönettel tartozik a magyar klubnak, mert visszatérhetett az európai porondra, ezt pedig szeretné meghálálni!

Mohammed Abu Fani a Fiorentinát egy jól ismert nagy csapatnak nevezte, amely Olaszországban az öt legjobb közé sorolt, ami szerinte mindent elmond az erősségéről. – Tiszteljük az ellenfelet, de saját játékunkat és szisztémánkat kell játszani, akkor lehetünk sikeresek – mondta az izraeli középpályás, aki szerint az olasz futballt a taktikus, okos, technikás játék jellemzi, ezért nagyon nehéz ellene futballozni, a Fiorentina keretéből pedig ő is Bonaventurát emelte ki. Elsősorban az edzéseken elvégzett kemény munkának tulajdonítja, hogy ebben a szezonban sokszor sikerült kiszolgálnia a társait, gólpasszt adnia, de mint fogalmazott: ez a dolga!

A firenzei Artemio Franchi Stadionban holnap 21 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport és Kossuth Rádió élőben közvetíti. Bajnokunk a sikerrel mindenképpen az F-csoport élén maradna, döntetlennel pedig akkor, ha a belga Genk legfeljebb egy gólos győzelmet arat Szerbiában a Cukaricki vendégeként, akiket a szeptember 21-ei 1. fordulóban 3:1-re vertünk az Üllői úti nyitányon.

Szóljon hozzá!