ZETApress

hírportál

Tilos kiengednünk!

Nem szabad esélyt adni az ellenfélnek! – mondta Máté Csaba. A Fradi-focisták vezetőedzője szerint az a legfontosabb a litván Zalgiris Vilnius elleni holnap esti Kl-selejtező visszavágóján, hogy ne kapja meg az esélyt riválisunk a csodatételre! – hallottuk a 16 órai sajtótájékoztatón.

Bajnokunk a párharc odavágóján egy hete Vilniusban 4:0-s győzelmet aratott, így az Üllői úton sorra kerülő holnap esti visszavágó formalitásnak tűnik, edzőnk mégis hangsúlyozta, hogy tisztelniük kell az ellenfelet! – A Zalgiris sokkal jobb csapat, mint a máltai volt az előző körben. Az odavágón láthattuk, hogy egy hiba, egy tizenegyes, egy kiállítás milyen mederbe terelhet egy mérkőzést. Nem szabad hagynunk az ellenfelünknek, hogy elhiggye, lehet esélye esetleg csodát tenni! – fogalmazott szakvezetőnk hozzátéve, a Zalgiris a BL-selejtezőjében a török Galatasaray elleni párharcban megmutatta, hogy tiszteletet érdemel. 2:2-s döntetlennel és 1:0-s szoros vereséggel búcsúztak, ezért sem szabad kísérletezgetni a csapatépítéssel a visszavágón!

Varga Barnabás, a Fradiba az előző bajnoki idény végén Paksról igazolt NB I-es gólkirály az eddigi 10 mérkőzésén tízszer volt eredményes a zöld-fehéreknél. – Nagyon örülök, hogy sikerült átmentenem a formámat az előző szezonról, szerencsére nincs nagy különbség, hasonló dolgokat kérnek itt is tőlem, bár a védekezésből kell jobban kivennem a részem! A hazai meccseket kezdem megszokni, egyetlen másik stadionhoz sem lehet hasonlítani az arénát, nagyszerű érzés ilyen hangulatban játszani! – nyilatkozott a válogatott támadó hozzátéve, hogy a visszavágón is nyerni akarnak. Szívesen lövi a tizenegyeseket, s mindig a meccs előtt nevezi ki edzőjük a végrehajtót.

Vlagyimir Cseburin, a vendégek vezetőedzője a 18 órai sajtótájékoztatón elmondta, az odavágón több végzetes hibát követtek el, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a visszavágón ez ne forduljon elő. A kazah szakember – akinek ez már a 6. meccse lesz a zöld-fehérek ellen, hiszen 2019-ben a Suduva, 2021-ben pedig már a Zalgiris szakvezetőjeként is szembekerült a Fradival, de négy vereség mellett csak egy döntetlenre futotta – megjegyezte, hogy tisztában vannak azzal, ha gólt kapnak, máris eldől a párharc, nekik a biztonságos játék mellett mégis kockáztatniuk kell!

Saulius Mikoliunas, a 39 éves, 101-szeres litván válogatott csapatkapitány leszögezte: súlyos vereséget szenvedtek ugyan az odavágón, de a klub filozófiája megköveteli, hogy az utolsó leheletig küzdjenek! Jelenleg másodikok a tabellán, s a hátralévő meccseiket meg kell nyerniük, hogy újra bajnokok legyenek!

Ha a Fradi továbbjut, sorozatban az 5. szezonban lesz főtáblás egy európai kupasorozatban: 2020-ban a BL-, 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben pedig az EL-főtáblán futballoztak a mieink, ezért a korai BL-selejtezős búcsút követően – a feröeri KÍ Klaksvík meglepetésre kiejtette bajnokunkat – egyértelmű cél volt, hogy legalább a harmadik számú sorozatban, a Konferencia-ligában összejöjjön az őszi folytatás. A holnap 20 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Szóljon hozzá!