ZETApress

hírportál

Bizakodik a Fradi

Máté Csaba vezetőedző a holnapi visszavágó előtt nem továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodik azok után, hogy a Fradi múlt csütörtöki 6:1-es máltai sikerével gyakorlatilag eldöntötte a Hamrun Spartans elleni párharcot a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének 3. fordulójában.

Kényelmes pozícióból várhatjuk a meccset, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy leüljünk. Minden mérkőzésen győzelmi igénnyel kell pályára lépni. Éppen ezért azt hangsúlyoztuk a játékosoknak, hogy ne továbbjutásban, hanem győzelemben gondolkodjanak! – jelentette ki a kora délutáni sajtótájékoztatón a szakember.

Máté Csaba kifejtette, hogy muszáj rotálnia, mert anélkül biztosan lennének sérülések. A hétvégi PAFC-meccsnek is megvan az áldozata, de azt nem árulta el, melyik játékosa dőlt ki. – Mindenkinek van egy álomcsapata, de nem lehet mindig azzal játszani, mert a játékosok azt nem bírják fizikálisan és mentálisan. Egyeseknek alig volt szünet, ráadásul az idény azonnal élet-halál meccsekkel kezdődik. Az olyan csapatoknak, mint a miénk, a július-augusztus meghatározza az egész évet – fogalmazott a tréner hozzátéve, hogy kerete adott a rotáláshoz.

Sigér Dávid arról beszélt, hogy egyrészt a fociban nincs lefutott meccs, másrészt a saját presztízsük miatt is fontos, hogy mit raknak le a pályára a máltai rivális ellen. – A legutóbbi hazai bajnokin kikaptunk, ezt az elégedetlenséget fel lehet használni motivációként. Engem személy szerint rettentően zavar ez a hazai vereség. Remélem, másokat is, mert ha a kudarc kellően zavarja a játékosokat, akkor abból előnyt lehet kovácsolni, mert extra motivációt ad! – utalt a védekező középpályás arra, hogy a zöld-fehérek vasárnap 2:1-re kikaptak otthon a Puskás Akadémiától.

A válogatott focista kijelentette, hogy a csoportkörbe jutás a cél, de nem szabad túlzottan előre tekinteni, nehogy elbukjon a csapat a következő lépcsőfokon! – A 3. meccs szokott nehézséget okozni a sorozatterhelésben, de az sem mindegy a frissesség szempontjából, hogy három vagy négy nap van a két találkozó között, és otthon vagy idegenben lépünk-e pályára – mondta 32 éves játékos, aki szerint viszont egyértelmű könnyebbséget jelent a magabiztos előny, mert ilyenkor az ellenfélnek kell extra erőt mozgósítania. Saját formáját illetően úgy fogalmazott, hogy mentálisan ott tart, ahol a két évvel ezelőtti sérülése előtt. Ki van éhezve a játékra, ami megalapozza, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa, mint korábban.

Luciano Zauri, a Hamrun Spartans vezetőedzője az esti sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy próbálják elfelejteni a Máltán történteket és jó eredményt elérni a visszavágón. – Az I. félidőben jól játszottunk, sajnos egy 11-est nem kaptunk meg, aztán jött a 20 perces kihagyás, ami meghatározta a meccs hátralévő részét – fogalmazott az olasz válogatottban ötször játszott edző, aki elárulta, hogy keretében mindenki egészséges, de hárman eltiltás miatt nem játszhatnak. Úgy vélte, hogy nagy a különbség a két klub között történelmi szinten is, a Fradinak nagyon gyors játékosai vannak, akik ki tudják használni az ellenfelek hibáit.

Szeretnénk megmutatni, hogy jobb teljesítményt is tudunk nyújtani, elsősorban saját maguknak – beszélt várakozásairól Juan Carlos Corbalan, a máltaiak játékosa. Az M4 Sport élőben közvetíti a Groupama Arénában 19 órakor kezdődő holnapi visszavágót. A továbbjutó a 4. fordulóban a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa-liga-párharcának vesztesével küzdhet majd a csoportkörös szereplésért.

Esélyesebb a Rapid Wien

Az idegenben játszott döntetlen ellenére Srdjan Blagojevic vezetőedző szerint a Rapid Wiennek még mindig nagyobb esélye van a továbbjutásra, mint a DVSC-nek a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének 3. fordulójában. – Büszke vagyok arra, hogy itt lehetünk, és egy szuper csapattal állunk szemben. Remélem, a következő meccs a Fiorentina elleni lesz! – utalt a kora délutáni sajtótájékoztatón a szerb tréner arra, hogy továbbjutás esetén a harmadik számú európai kupasorozat idei döntőse következhet a csoportkörbe jutásért.

Blagojevic kiemelte, hogy a Rapid nagyon erős, és egy hete nagy nyomást helyezett csapatára Bécsben. Szerinte a rivális esélyesebb a továbbjutásra, de mindent elkövetnek a győzelem érdekében. – Mindenképpen előny a hazai pálya, mert több mint 15 ezer jegy elkelt, így minden valószínűség szerint telt ház lesz. Arra kérem a szurkolókat, hogy a nehéz pillanatokban is támogassák a csapatot! – mondta az 50 éves tréner, aki nagy várakozással tekint a holnapi visszavágó elé. Úgy vélte, tanítványainak nagyon figyelniük kell a részletekre.

Megyeri Balázs kapus szintén a közönség támogatásának fontos szerepét emelte ki, mert megfogalmazása szerint extra energiát kapnak, ami akár győzelemhez is segítheti őket. – Remélem, ezúttal nem kell másnapig maradni! – utalt tréfálkozva az előző körös párharcra, amikor a 11-esek miatt éjfél után ért véget a 21 órakor kezdődött örmény Alaskert ellen megnyert meccs.

Guido Burgstaller, a Rapid Wien csatára csapata esti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy izgatottan várják a visszavágót. – Igencsak kiegyenlített meccsre számítunk, nem lesz könnyű, forró katlanba érkeztünk – fogalmazott hozzátéve, hogy az odavágón a Loki jól játszott, a védelemtől a támadósorig mindenki jól teljesített.

Zoran Barisic, a Rapid trénere ugyancsak remek összecsapásra számít. – Múlt csütörtöki meccsünkön előnyt szerettünk volna szerezni, de ez nem sikerült. A gól nélküli döntetlen azt jelenti, hogy most minden lehetséges. A kinti meccs alapján a Loki esélyesebb – fűzte hozzá. A holnap 21 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a 4. fordulóban az előző kiírásban döntős olasz Fiorentinával küzdhet meg a csoportkörös szereplésért.

Szóljon hozzá!