ZETApress

hírportál

Fantasztikus sorozatunk

Az Egyetemi Világjátékok 9. napja sem telt el magyar érem nélkül. Az evezés utolsó napján hat magyar egység is érdekelt volt a döntőkben – tudatták sajtósaik. A tegnapi versenynapról idekattintva olvashatunk

A férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében Furkó Kálmán (TF) – Szabó Bence (SZE) párosnak a 3. helyen sikerült beérnie (6:30,18), annak ellenére, hogy a rajtnál elkezdett szakadni az eső. Az 1. helyezést az olasz egység szerezte meg 6:16,86-os idővel, 2. helyen a német egyetemisták lettek 6:18,28-cal.

Női egypárevezős versenyszámban Preil Vivien (TF) a 7. helyen végzett a B-döntőt megnyerve 8:05,36-os idővel. A férfi egypárevezősök kategóriájában Gerei Tamás (TF) indult, aki a B-döntőben 2. helyen futott be, így a 8. helyen zárt 7:10,93-mal.

Férfi kormányos nélküli kettesben a tegnapi kvalifikáció során a B-döntőben Kerekes Krisztián (TF) – Hopp Márton (BME) párosunk a 2. helyet szerezte meg, így a 8. helyen végeztek 7:07,33-s idővel. A férfi kétpárevezős Bácskai Máté (ELTE) – Szabó Márton (TF) a 6. helyen végzett 6:36,32-vel, a női könnyűsúlyú kétpárevezős Fehérvári Eszter (SZE) – Szili Dorina (SZTE) 5. helyen végzett 7:22,01-gyel. Ezekkel a számokkal ért véget az evezés az EVJ-n.

Vívás: férfi párbajtőr csapatunk – Bányai Zsombor (MATE), Fenyvesi Csaba (NKE), Keszthelyi Péter (PPKE), Kovács Gergely (ELTE) – 4. helyezést értek el. Női tőr csapatunk – Kovács Réka (ELTE), Mesteri Viktória (ELTE), Nekifor Mária (METU), Pöltz Anna (NKE) – a 16-os táblán kikapott a lengyelektől, így nem jutottak tovább.

Atlétika: Ma férfi félmaraton, férfi távolugrás és női magasugrás döntőben voltunk érdekeltek. Férfi félmaratonban Arany Attila, a Debreceni Egyetem hallgatója 1:12:33-s időeredménye a 29. helyre volt elég, Németh Mátyás (NJE) távolugrásban a 9. helyet szerezte meg (739 cm), Fekete Fédra (BCE) női magasugrásban pedig a 10. helyen végzett, 180 cm-s eredménnyel. Ezzel befejeződött az atléták versenye az Egyetemi Világjátékokon.

Úszás: Ma a női 200 m pillangó selejtezőjét tartották, ahol Hatházi Dóra (Washington State University) és Sebestyén Dalma (Széchenyi István Egyetem) képviselte a magyar egyetemistákat. Dóra a 2. helyen (2:12,47), Dalma pedig a 3. helyen (2:13,71) jutott az elődöntőbe, ahonnan mindketten kvalifikálták magukat a holnapi döntőbe. Női 50 m mell selejtezőjén Sztankovics Anna (Miskolci Egyetem) a 2. legjobb idővel (31,59) jutott az elődöntőbe, ahonnan az 5. helyen (31,70) kvalifikálta magát a holnapi döntőbe, amit az úszás utolsó napján, augusztus 7-én hétfőn rendeznek.

Vízilabda: Ma az USA ellen játszott férfi csapatunk a döntőbe jutásért. A biztos kezdés után egy kicsit megtört a csapat lendülete, de végül 11:10-re megnyerték a meccset. A döntőre az Egyetemi Világjátékok záró napján (augusztus 8-án kedden) kerül sor az olaszok ellen. A csapat tagjai: Ágh György (KJE), Aranyi Máté (BGE), Baksa Benedek (EKKE), Batizi Benedek (BME), Bóbis Botond (SZTE), Dala Máté (BME), Danka Bendegúz (ELTE), Ekler Bendegúz (TF), Kevi Bendegúz (BME), Mizsei Márton (BME), Nyíri Balázs (PPKE), Sugár Péter (BCE), Szeghalmi Zsombor (DE). Szakvezetés, vezetőedző: Horváth János; edző: Keszthelyi Tibor; csapatvezető: Dávid Zoltán. Legutoljára a 2019-es Nyári Egyetemi Világjátékokon Nápolyban férfi vízilabda egyetemi válogatottunk 3. helyen végzett, de 2013-ban és 2015-ben volt már aranyérmes is az EVJ-n egyetemista válogatottunk.

Szóljon hozzá!