ZETApress

hírportál

Kudarc a Groupamában

Kínos hazai búcsú a KÍ Klaksvíkkal szemben: a Fradi az Üllői úton 18.187 néző előtt háromgólos vereséget szenvedett a feröeri bajnoktól a labdarúgó BL-selejtező 1. forduló ma esti visszavágóján, így a múlt keddi 0:0 után 0:3-s összesítéssel búcsúzott a kupasorozattól. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Szigetországi vendégünk már a 8. percben Fredriksberg 11-es góljával vezetést szerzett, aki a 32. percben megduplázta előnyüket, a 45+1. percben pedig Kassi góljával eldőlt a párharc. Az Európa-ligában idén nyolcad-döntős, sorozatban ötszörös magyar bajnok FTC a kudarcával átkerült a ZTE, DVSC és KTE mellé a Konferencia-liga selejtezőjébe, melynek jövő csütörtöki 2. fordulójában az ír Shamrock Roversszel találkozik az Üllői úton. A két gárda tavaly az Európa-ligában találkozott a csoportkörbe jutásért, akkor a Fradi 4:1-es összesítéssel jutott a főtáblára.

Legutóbb 2017-ben a Honvéddal fordult elő, hogy bajnokunk az első párharcát elvesztette a BL-selejtezőben, a feröeri bajnok pedig három kiesését követően most először vert meg és búcsúztatott magyar ellenfelet az európai kupasorozatban.

A Fradi idei első hazai BL-meccsén a 89 éves Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze végezte a kezdőrúgást. Akkor még mindenki bizakodott, a 75. percben viszont elfogyott a nézők türelme: Auf Wiedersehen és Ruszkik haza! rigmussal követelték a németül kommunikáló orosz vezetőedző távozását, aki ehhez még aludni akar egyet. Az elszánt feröeri csapatot éljenzéssel és vastapssal jutalmazta, a Fradit pedig kifütyülte a publikum.

Szóljon hozzá!