ZETApress

hírportál

Nyerjünk a Groupamában!

A Fradi vezetőedzője támadó szellemű csapatot ígér a KÍ Klaksvík elleni holnapi visszavágóra a labdarúgó BL-selejtező 1. fordulójában – tudtuk meg a délutáni Üllői úti sajtótájékoztatón. Az elmúlt keddi odavágóról idekattintva olvashatunk.

Már a múlt keddi odavágóra is kielemeztük az ellenfelet, amelytől azt kaptuk, amit vártunk. A feröeriek otthon jó eredményeket érnek el, nekünk pedig az volt az első hivatalos meccsünk az idényben. Holnap viszont maximálisan támadólag kell fellépnünk és jó tempót kell diktálni! – mondta németül az orosz Sztanyiszlav Csercseszov hozzátéve, hogy lehet hasonlóságot találni a tavalyi évvel, amikor szintén nehéz körülmények között gól nélküli döntetlennel rajtolt a BL-selejtezőben a csapata, de reméli, hogy a döcögős kezdés ellenére hasonlóan hosszú út áll előttünk, mint az előző idényben. Megjegyezte viszont, hogy a hazai pályán tavaly 5:1-re vert kazah Tobol és a feröeri Klaksvík között nincs hasonlóság, teljesen más stílust képviselnek. – Nagyon jól tudjuk, hogy győznünk kell, de lépésről lépésre haladunk! Céltudatos és sikerre éhes csapatot szeretnék a pályán látni, nyugodtnak és koncentráltnak kell lenni a sikerhez – fogalmazott a mester és elárulta, hogy Ryan Mmaee nem teljesen egészséges, ezért a marokkói csatár kihagyja a holnapi meccset.

Az edzője mellett ülő Botka Endre úgy vélte, a frissességgel, a gyorsasággal az odavágón se volt baj, az elmúlt egy hétben inkább a játékunkon tudtunk javítani. – Sok új játékosunk van, nekik biztos segített a plusz hét, hogy felvegyék a ritmust és még jobban megismerjék azt a rendszert, amiben játszunk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az I. felvonás során tisztább képet kaptunk az ellenfélről, így specifikusabban tudtunk készülni – mondta a 28 éves védő hozzátéve, pályafutása során még sosem futballozott olyan szűk és rövid pályán, mint Feröer-szigeteken, a Groupama Aréna nagyobb játékterének köszönhetően viszont holnap nyílhatnak üres területek.

Botka szerint a szigetországi +8 Celsius-fok futballra jobb, mint a magyarországi +30, de nem a külsőségekkel kell foglalkozni, hanem a játékkal! – El kell felejteni, hogy minél hamarabb gólt kell szerezni, mert az visszaüthet, vagy görcsössé teheti a csapatot. Teljesen mindegy, mikor szerezzük a gólt, a lényeg a továbbjutás! – mondta a válogatott játékos arra a felvetésre, hogy nemcsak támadólag kell fellépniük, hanem türelmesnek is kell maradniuk a meccsen!

Magne Hoseth, a Klaksvík norvég vezetőedzője arról számolt be, hogy Dániában készültek a visszavágóra, mert a Feröer-szigeteken kizárólag műfüves pályák vannak, nekik viszont a gyephez kell alkalmazkodniuk, amely teljesen más. A jóval melegebb időjáráshoz is hozzá kellett szokniuk, de ebben is segített a Dániában töltött idő. – Nem nagyon várunk más meccset, mint amilyen a múlt keddi volt. A Fradi talán több beadással próbálkozott Varga Barnabással, mint ahogy az az előző idényben tapasztalható volt – mondta a vendégek edzője, aki kisebb csodának tartaná, ha legyőznék a Ferencvárost, mégis lehetségesnek tartja. A párharc visszavágóját holnap 18 órától láthatjuk az M4 Sport élő adásában.

Szóljon hozzá!