ZETApress

hírportál

Bayer ellen villanyfényben

A német Bayer 04 Leverkusennel találkozik a Fradi az UEL nyolcad-döntőjében – tudtuk meg délben az M4 Sport egyenes adásából, bajnokunk idegenben kezdi a párharcot március 9-én csütörtökön. Svájcban, az UEFA nyoni központjában megtartott sorsoláson az is elhangzott, hogy a visszavágót március 16-án kezdik majd a Puskás Arénában.

A Ferencváros H-csoportgyőztesként egyenes ágon jutott a legjobb 16 közé – melyről idekattintva olvashatunk -, a Bundesligában 10. helyen álló ellenfele pedig a Bajnokok Ligája B-csoportharmadikként került át az EL-be, melyben a legjobb 16 közé jutásért a H-csoportmásodik Monacot büntetőkkel ejtette ki. A Ferencváros az EL előző kiírásában azonos csoportban szerepelt a Leverkusennel, s akkor idegenben szoros meccsen 2:1-re kikapott, majd otthon 1:0-ra visszavágott.

A ma déli sorsolást Gera Zoltán, a volt fradista és válogatott játékos, a budapesti EL-döntő nagykövete végezte el. A sorsoláson a magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin a belga Union Saint-Gilloise-t kapta ellenfélnek, míg a szintén válogatott Sallai Rolandot is a soraiban tudó Freiburgnak a Juventusszal kell majd megküzdenie a negyeddöntőbe jutásért. A nemzeti együttes középhátvédjét, Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahce a hatszoros EL-győztes spanyol Sevillával találkozik. A végső győzelemre is esélyesnek tartott Manchester United a Betisszel, míg a Konferencia-ligában címvédő AS Roma ugyancsak spanyol riválissal, a Real Sociedaddal csap össze.

Késő esti meccs lesz a Fradi visszavágója. Az UEFA a déli sorsolást követően délután már a pontos programot is közzétette. Eszerint a párharc odavágója március 09-én 18:45-kor kezdődik a BayArenában, a visszavágót pedig egy héttel később 21 órakor kezdik a Népstadionban. Az Európa-liga negyeddöntőit április 13-án és 20-án, az elődöntőit: május 11-én és 20-án csütörtökönként rendezik, a negyed- és elődöntők sorsolása március 17-én pénteken lesz. Az Európa-liga döntőjét május 31-én szerdán játsszák a Népstadionban.

Szóljon hozzá!