ZETApress

hírportál

Rakonczay a Dunán

Dunai rekordkísérletre készül Rakonczay Gábor. A legendás extrém-sportoló a Yettel felkérésére szeli át rekordidő alatt a Duna magyarországi szakaszát – tudatta Egyed Gábor, Vállalati kommunikáció.

Rakonczay Gábor, a kétszeres Guinness-világrekorder és többszörös óceánátkelő hajós, aki megjárta Grönlandot és az Antarktiszt, rendszeresen több száz kilométeres extrém kihívásokra vállalkozik. Kétszer már átfutotta Magyarországot, most február 17-e péntek és 19-e vasárnap között egyszemélyes kajakban evez végig a Duna magyarországi szakaszán. Az alapvetően négy napos túrát éjjel-nappali evezéssel két nap, azaz 48 óra alatt tervezi megtenni, ezzel új, hitelesített rekordot állítva ezen a szakaszon.

Yettel x Rakonczay Duna stream

A rekordkísérletté fejlődött túrához az ihletet a Yettel aktuális reklámfilmjében szereplő dunai hajóskapitány karaktere adta, ennek hatására kereste és kérte fel a küldetésre Rakonczay Gábort a mobiltársaság. Több hetes tervezést követően holnap 14 órakor indul az evezés Dunakilitiből. Az extrémsportoló várhatóan másnap 11 órakor halad át Budapesten és vasárnap napközben ér Mohácsra, ahol akkor épp a busójárás zajlik majd.

Egy óceánátkelés heteken át tartó kitartást igényel. Ehhez képest a szeszélyes Duna, a februári időjárási körülmények és a tervezett időtáv egy komoly koncentrációt igénylő ultra evezés lesz, nagyon várom már. Van, aki azt mondta, ez lehetetlen küldetés, de szerintem teljesítőképességünk határai ott vannak, ahol meghúzzuk azokat – mondta a túrával kapcsolatban Rakonczay Gábor, akinek dunai útja egy nyomkövető segítségével idekattintva végig követhető lesz és rendszeres bejelentkezések várhatóak a Yettel Instagram-csatornáján.

Csatlakozni ér

Rakonczay Gábor és a Yettel a túra bármely pontján várja a rekordnak szurkolókat és a biztató szavakat a partról, hidakról, sőt, akinek van rá lehetősége, vízre szállva is kísérheti Gábort. A budapesti szakaszon szervezett körülmények között is bárki részese lehet a rekordkísérletnek a Rakonczay Gábor felkészítését is végző Explorers – Felfedezők csapatának segítségével. A Római parttól a Kopasz-gátig tartó, nagyságrendileg 2 órás evezésre idekattintva lehet regisztrálni.

Szóljon hozzá!