ZETApress

hírportál

Elkezdődött a szavazás

Elkezdődött a 65. Év Sportolója szavazás, amely december 30-án pénteken 11 óráig tart. A jelöltlistákat Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke ismertette a közmédiában. 2023. január 9-én hétfőn új helyszínen, az Andrássy úti Operaházban rendezi meg az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2022 televíziós díjátadót, mely 19:30-tól látható majd az M4 Sporton.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége, immár hagyományosan, idén is elkészítette a kategóriák tízes listáját, amelyek alapján, ahogyan 1958 óta minden esztendőben, a sportújságírók ezúttal 65. alkalommal is megválasztják az év legjobbjait. Az idén is öt kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év edzője, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenyei), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak) lehet voksolni. A 10-es jelöltlistákat Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke ismertette a közmédiában, melyek idekattintva olvashatók.

A fogyatékos sportolóknál ezúttal három kategóriában (az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapata) hirdetünk győztest. A jelöltek listáját a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze, a végső sorrendről az MPB által felkért szakemberek, szakírók döntenek. Egy fogyatékos sportolókkal foglalkozó edző, Pruzsina István bekerült az Év edzője-díj jelöltjei közé.

Immár harmadszor díjazzuk az Év sportpillanatát, az m4sport.hu oldalon található, szövetségünk és a sportcsatorna szakértői által összeállított listára a szurkolók szavazhatnak 2022. december 30-án pénteken 10 óráig. A szűkített hármas lista alapján viszont már felkért szakemberek döntenek a nyertesről. Az Év szabadidős sporteseménye-díjra pályázni december 20-án keddig lehet, a győztesekről az MSÚSZ elnöksége határoz, miként arról is, hogy ki kapja majd a szövetség Az Év e-sportolója-díjat is a szövetség elnöksége ítéli oda a Magyar E-sport Szövetség javaslata alapján.

A gála előtt tíz nappal sajtótájékoztató lesz az Operaházban, amit a M4 Sport 2022. december 30-án pénteken 11 órától élőben közvetít. A szervezők ekkor a sorrend megjelölése nélkül ismertetik a kategóriák első 3-3 helyezettjét.

Szóljon hozzá!