ZETApress

hírportál

Holnap továbbjutunk?

Csercseszov egyáltalán nem érzi úgy, hogy a Monaco gödörben lenne az Európa-liga H-csoport 5. forduló előtt. Az albán Enea Jorgji sípjelére 21 órakor kezdődő FTC-Monaco összecsapáson a 9 pontos hazaiak már döntetlennel bebiztosítanák a továbbjutásukat, sőt csoportgyőztesek is lehetnek az Üllői úton az M4 Sport kamerái előtt.

Nehéz mérkőzés lesz, ahogy az 1. felvonás is az volt. Ezúttal sem számítok másra. Védőként különösen oda kell figyelnünk, mert a Monaco kerete tele van minőségi játékosokkal! – mondta a délelőtti népligeti edzésről érkező Henry Wingo. A Fradi 27 éves amerikai védője hozzátette: fizikálisan nagyszerű állapotban van az egész csapat a kettős terhelés ellenére, amit az eddig elért eredményeik is bizonyítanak.

Ellenfelünk – melynek kerete majdnem kilencszer értékesebb a Fradiénál a transfermarkt.de adatai szerint -, kisebb hullámvölgyben van: sorozatban három találkozón maradt nyeretlen. A Trabzonspor vendégeként két hete elszenvedett 4:0-s vereséget követően a francia bajnokságban előbb úgy játszott 1:1-es döntetlent a Clermont-nal, hogy a 17. perctől emberhátrányban focizott, múlt vasárnap pedig annak ellenére kapott ki 4:3-ra Lille-ben, hogy 3:2-re vezetett.

Az eredmények tekintetében lehetséges, hogy ingadozó a 7. helyen álló Monaco teljesítménye, de a mutatott játékban nem az. A Trabzonspor ellen sem voltak alárendelt szerepben, szerencsétlen gólokat kaptak. A korábbi években a BL-ben is rendszeresen szerepeltek, szóval kiegyensúlyozott, erős ellenfélre számítok! – utalt a kora délutáni sajtótájékoztatón az orosz edző arra, hogy a 2017-ben BL-elődöntős gárda három nyeretlen mérkőzéssel a háta mögött várja a holnapi összecsapást.

Sztanyiszlav Csercseszov nem akart pontokról beszélni. Arra sem válaszolt, hogy elégedett lenne-e a biztos továbbjutást jelentő döntetlennel, inkább úgy fogalmazott, hogy a meccs mindkét csapat számára egyformán fontos, neki pedig elsődleges, hogy saját csapata ilyen tét mellett is jó teljesítményt nyújtson és kihasználja a helyzeteit! Azt szeretné, ha a szombat esti felcsúti jó forma kitartana a Monaco ellen is!

Az elmúlt három mérkőzést négy védővel kellett megoldani. Remélhetőleg ezúttal mindenki bevethető lesz, mert Adnan Kovacevic két napja újra együtt edz a társaival, Pászka Lóránd jó teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban, Botka Endre pedig felépült kisebb sérüléséből! – felelte arra a kérdésére, hogy a védelmet mennyire hozhatja nehéz helyzetbe az eltiltott Mats Knoester és a sérült Eldar Civic hiánya.

A franciák is bizakodók

Fontos meccs lesz, de nyomást nem érzünk magunkon. A saját játékunkra koncentrálunk éppen úgy, mintha ez egy egyszerű, normális meccs lenne – mondta Benoit Badiashile az esti sajtótájékoztatón. – Azon dolgozunk, hogy hatékonyabbá tegyük a védekezést és kevesebb gólt kapjunk – tette hozzá a Monaco 21 éves francia védője. Mivel csapatuk ma odahaza edzett, nem kellett a zöld gyepre sietnie.

Philippe Clement elsősorban hatékonyabb játékot vár csapatától holnap a Fradi ellen. – Hazai pályán megvoltak a lehetőségeink, de mind kimaradt, ezért most hatékonyabbnak kell lennünk! – fogalmazott a Monaco vezetőedzője. – A Ferencváros nagyon veszélyes a hirtelen tempó- és irányváltásaival. Nem véletlenül van 9 pontja, egyetlen veresége alkalmával is sok helyzete volt. Éppen ezért kell nekünk is elöl sokkal hatékonyabbnak lennünk! – tette hozzá a belga szakember.

Clement azt is kiemelte a zöld-fehérekkel kapcsolatban, hogy igazi csapatként futballoznak, a játékosok kisegítik egymást, például a csatárok nemcsak elöl a támadásokból, hanem hátul a védekezésből is kiveszik a részüket. – Mindig győzelemre játszunk, ez így lesz ezúttal is. De olyan fejtegetésbe nem szeretnék belemenni, hogy mennyire támadunk ki döntetlen esetén, mert ez sok tényezőtől függ, így akár a másik meccs állásától is – mondta Clement elárulva: Alekszandr Golovin a tegnapi edzésen megsérült, ennek ellenére nem kizárt a játéka. Az egyensúly megteremtése lesz a legfontosabb, mert az elmúlt meccseken a sok bekapott gól nemcsak a védelem hibája volt, inkább a középpályával való együttműködés hiánya vezetett a gólokhoz és a vereségekhez.

Szóljon hozzá!