ZETApress

hírportál

Holnap BL-visszavágó

Vezetőedzőnk szerint a Fradi focicsapata támadásban és védekezésben is felkészült az FK Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára. Az orosz szakember a kora délutáni sajtótájékoztatón elárulta, hogy a tegnapi tréningen főleg a védekezést, míg ma délelőtt az FTC-MVM Sportközpontban a támadásépítést gyakorolták játékosaink.

A szezon kezdete sosem könnyű, a hosszú út sem segített, de jó felkészülésen vagyunk túl. Az ellenfélnek az nyilván előnyt jelent, hogy már zajlik a kazah bajnokság. Komoly és nehéz meccset játszottunk idegenben, ahol azért szervezetten futballoztunk – mondta Csercseszov a múlt szerdai gól nélküli odavágóról.

Sztanyiszlav Csercseszov szerint biztosan nem kedvez a riválisnak a hosszú utazás, illetve hogy ezúttal nekik kell megküzdeniük a négy órás időeltolódással, ugyanakkor ez a helyzet fordítva is igaz volt egy hete Kosztanajban. A tegnapi és mai edzésmunka után most minden téren felkészülten várjuk a holnap esti villanyfényes folytatást!

Dibusz Dénes csapatkapitány szerint úgy kell pályára lépniük, hogy egy másodpercre se fordulhasson meg a kazakok fejében, hogy reális esélyük van a továbbjutásra! – Agresszív és határozott futballra lesz szükségünk. Olyan domináns játékot kell nyújtani, amit kint nem sikerült megvalósítani, ezért kellett megelégednünk a döntetlennel. Bizonyítani kell, hogy a mienk a jobb csapat! – fogalmazott határozottan válogatott kapusunk.

A 31 éves hálóőr szerint elégedettek és boldogok nem lennének, ha tizenegyesekkel dőlne el a párharc. – Nem úgy készülünk, hogy túlórára kényszerüljünk, de ha úgy kell továbbjutni, akkor úgy kell kiharcolnunk! A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent nekünk, és a hírek szerint most is sokan kilátogatnak a meccsre. Bejártuk a pályát az új gyep miatt. Nekünk már hiányzott a stadion, az új játékosoknak pedig tetszett! – fogalmazott Dibusz hozzátéve: a nyári érkezők gyorsan beilleszkedtek, mert nyitott személyiségek, ugyanakkor nincs könnyű dolguk, mert jó csapatba érkeztek, ahol minden poszton konkurenciaharc van.

Alekszandr Moszkalenko, a vendégek vezetőedzője szerint nem volt nagyon fárasztó az együttes repülőútja, amelyen kifejezetten jól érezték magukat a tanítványai. – Az első meccsen a kapuig jól játszottunk, voltak helyzeteink, ezeket kellene kihasználni a visszavágón a továbbjutáshoz. Ha az első 20-30 perc jól sikerül, akkor lesz esélyünk! – latolgatott a kazah tréner a ma esti sajtótájékoztatón hozzátéve: a Fradi nem okozott meglepetést, mert alaposan kielemeztük a játékát!

Szerhij Malij hozzátette: hiába az FTC az esélyesebb, az a célunk, hogy következő fordulóba jussunk! A múlt heti döntetlennek köszönhetően erre mindkét gárdának 50-50% esélye van! – jelentette ki határozottan a vendégek védője, majd edzőjével lementek a zöld gyepre, a villanyfényes edzésre.

Múlt szerdán a Fradi 0:0-t játszott Kosztanajban az FK Tobol vendégeként, a holnapi visszavágó 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, melyet az M4 Sport élőben közvetít. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a grúz Dinamo Batumi párharcának győztese vár a 2. fordulóban, míg a vesztes gárda következő ellenfele a Konferencia-ligaselejtező 2. körében az észak-macedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz. A BL-csoportkörhöz négy párharcot kell nyernie magyar bajnokunknak.

Szóljon hozzá!