ZETApress

hírportál

Parasportolók milliói

Felnőtt kategóriában Ekler Luca paravilágbajnok atléta, Reménységben Kiss Péter Pál paravilágbajnok kajakos, Segítőben Varjasné Kovács Edit úszóedző egy-egymillió forintos ösztöndíjjal készülhet a 2020-as tokiói paralimpiára a 13 éve indult K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei ösztöndíjasaként – tudtuk meg délelőtt az Október 6-a utcai Urbán Betyárban.

Horváth Magyary Nóra, a K&H csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója az ünnepi sajtóreggelin elmondta: a bank évek óta sokat tesz azért, hogy a társadalom tagjai teljes életet élhessenek. Éppen ezért támogatják többek között a sportélet különböző területeit, az él-, a szabadidő-, a para- és az e-sportot is, sok esetben a versenyek névadójaként.

Árva András, a Bank lakossági marketing szegmens fő-osztályvezetője emlékeztetett arra, hogy 13 éve támogatják a parasportot, valamint a K&H a hivatalos pénzintézete a Magyar Paralimpiai Bizottságnak (MPB) is. – Nagy öröm, hogy évről-évre többet költenek ügyfeleink, így az idén növelni tudtuk az ösztöndíj összegét – fogalmazott. A K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyával történő vásárlások minden ezer forintja után a K&H csoport saját forrásából egy forintot különít el a sportolók és segítőik részére. A programnak köszönhetően az idei nyertesekkel együtt már 23 sportoló és 5 segítő kapott összesen 23 millió forintnyi ösztöndíjat.

Szabó László, az MPB elnöke kiemelte: a bizottság sok szervezettel működik együtt, ám a pénzintézettel fennálló hosszú kapcsolat más, mivel a bank piaci szereplő. – Úgy érzem, a jövő évi paralimpia magyar eredményeire mindenki büszke lesz majd, így a bank is, amely részese versenyzőink életének, szereplésének. Minden idők legnagyobb csapatával minden idők legjobb eredményét akarjuk elérni Tokióban – fejtette ki az elnök.

A kategóriák 3-3 jelöltje közül szakértő zsűri választotta ki az ösztöndíjasokat. A zsűritagok: dr. Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ elnök-helyettese, Füredi Marianne, az MTI sport-újságírója és dr. Meilinger Csaba egykori paraúszó voltak. A Top3-ak és nyertesek, Felnőtt-kategória: Ecker Luca atléta, Pető Zsolt evezős és Veres Amarilla kerekesszékes vívó; Reménység-kategória: Iván Bence úszó, Kiss Péter Pál kenus, Mocsári Bence triatlonos; Segítő-kategória: Bartos Adél, Kiss Erika és Márki Ernő voltak. Ez utóbbiban nem ők, hanem Varjasné Kovács Edit, a nevető 4. lett a befutó, aki helyett Becsei János úszóedző vette át a jutalmat.

Szóljon hozzá!