ZETApress

hírportál

Szépségek kerekesszékben

Miss Colours International Kerekesszékes Szépségverseny lesz március 22-én, szombaton Budán, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a városligeti Műjégpályán. A Budapest-Center Rotary Club együttműködésének köszönhetően ? ezúttal először nemzetközi keretek között ? rendezik meg a szépségversenyt.

A verseny célja bemutatni, hogy a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség, a nőiesség és a siker, valamint felhívni a figyelmet a munkahelyteremtés és az oktatás fontosságára. ? A fogyatékos emberek is teljes életet élni, dolgozni és sportolni szeretnének. Megállják a helyüket a nyílt munkaerőpiacon és a sportban is, kitartásból és akaraterőből is példát mutatnak ? vallotta Szekeres Pál többszörös paralimpiai vívóbajnok a Miss Colours Hungary 2012-2013 kapcsán. A tavalyi versenyt Vasas Vanda nyerte.

2012-ben útjára indult egy küldetés. Egy küldetés, amelynek legfőbb célja, vagy mondjuk inkább üzenete az volt, hogy megmutassa: a kerekesszékben ülő hölgyek számára is ugyanolyan fontos a szépség, és a nőiesség, mint ép társaiknak. A rendkívül egyedülálló kezdeményezés ötletgazdája Kazány Tibor, aki saját tapasztalatból tudja, hogy a mozgássérült emberek nehezebben tudnak érvényesülni, és kevesebb az önbizalmuk is. ? Ezzel az eseménnyel minden gátat át akarunk törni ? válaszolta Tibor arra a kérdésre, hogy honnét jött az elképzelés az első magyar kerekesszékes szépségverseny megrendezésére.

Az első és a második verseny sikere ösztönzött minket arra, hogy a jövő évben is megrendezzük ezt az impozáns eseményt. Mert az ép emberek általában félnek az ismeretlentől, ezért sokszor félelemmel vegyes szánakozással tekintenek a mozgáskorlátozottakra. Fontosnak tartottuk bemutatni, hogy a kerekesszékes emberek is ugyanolyan problémákkal és örömökkel élik az életüket, mint bárki más. A verseny hatására mára már államigazgatási szinten is foglalkoznak a kezdeményezéssel. Emellett folyamatos meghívásokat kapunk sportrendezvényekre, illetve divatbemutatókra egyaránt.

Miss Colours International 2014.

2014 tavaszán, a korábbi Miss Colours kerekesszékes szépségversenyt ? a Budapest-Center Rotary Club együttműködésének köszönhetően ? immáron nemzetközi keretek között rendezik meg, ahol Magyarországról és külföldről egyaránt várják a jelentkezőket. Célkitűzés: Az idei esemény legfontosabb küldetése az oktatás, és ebből fakadóan a munkahelyteremtés.

A versennyel kapcsolatos időpontok: január 14-én, keddtől február 15-én szombatig jelentkezési időszak. Február 22-e, szombat középdöntő, a 8 döntős lány kiválasztása. Március 18-a, kedd és 22-e, szombat között felkészítő tábor a döntősöknek a március 22-i döntőre. A versenyről bővebb információ idekattintva olvasható. Az esélyegyenlőség mellett a Miss Colours International ? Kerekesszékes Szépségverseny szervezői számára kiemelt fontosságú a környezetünk védelme is.

A Miss Colours International rendezvénysorozat során a kerekesszékes emberek életének megismerése, az esélyegyenlőségre való figyelemfelhívás, az akadálymentesítés ügye mellett kiemelt fontosságot kap a környezetünk védelme, a klímaváltozásra való figyelemfelhívás is. Ennek tudatában az esemény elindításakor egy komoly, környezettudatos döntést hoztak a szervezők, mely alapján honlapjuk a Miss Colours működésének energiaszükségletét, illetve a Miss Colours International Szépségverseny szervezése és megvalósítása során felmerült környezeti terhelést megvizsgáltatták. A hitelesített vizsgálat alapján a felmerült károsanyag-kibocsájtást ellentételezték, így weboldaluk és a rendezvény is 100%-ban karbon-semlegessé vált.

Ma már szinte minden termelő és alkotó tevékenység velejárója a környezetszennyezés, az üvegházhatású gázok kibocsátása. Ezt államközi szinten a széndioxid kvóták kereskedelmének szabályozásával igyekszenek kordában tartani. De a magánvállalkozások is tehetnek lépéseket, hogy csökkentsék tevékenységük karbon-lábnyomát. Ehhez nyújt segítséget az Önkéntes karbon kredit piac, mely a kötelező piactól függetlenül működik. Létrejöttével a környezettudatos magánszemélyek és vállalatok egy olyan eszközt kapnak a kezükbe károsanyag-kibocsátásuk ellentételezésére, mellyel támogatni tudják a károsanyag-kibocsátással járó energiatermelés visszaszorítását, a megújuló energiatermelés támogatásán keresztül. A karbon krediteket nemzetközileg elismert, környezetbarát energiát előállító hitelesített projektek állítják elő a tényleges megtakarításuk alapján. Egy karbon kredit 1 tonna CO2 kibocsátásnak felel meg. Vagyis aki ezt megvásárolja, ennyi zöld energia előállításához járul hozzá, így semlegesíti az általa használt erőforrások által kibocsátott üvegházhatású gázokat.

Halász-ruhában lesznek a döntősök

Halász Éva öltözéktervező a Miss Colours International döntős kollekciójának megtervezője. Klasszikus végzettségű tervező, diplomáját a MOME Bőr- és Ruhaipari Formatervező szakán szerezte, majd az Orlando Collection tervezőjekén vált ismertté. 2012-ben saját brandet alapított, HALASZEVA márkanév alatt tervezi és készíti ruháit. Rohanó világunkban egy olyan Szalont hozott létre, ahova jó betérni, ahol egy csésze kávé, egy pohár pezsgő mellett, van időnk beszélgetni, ahol csak velünk foglalkoznak. Ha a hozzá ellátogatók igazán kíváncsiak arra is, hogy hogyan készül egy ruha, akkor a tervező örömmel kinyitja az ajtót és besétálhatunk vele a varázsműhelyébe is.

Hisz abban, hogy egy igazi ruha nem szabad, hogy csak egy megszerzett tárgy legyen, hanem legyen egy élmény, egy kaland vagy akár egy szerelem. Ruhái a női test szépségét hangsúlyozzák, bátor kivágások, testet követő szabásvonalak jellemzik alkotásait, de mindig finom takarásban mutat mindent, szeret sejtelmesen láttatni. Lágy selyem, szatén és muszlin anyagok szerelmese, megbolondítva egy kis tüllel, csipkével. Munkáiban kihasználja az anyagok és a szabásvonalak adta lehetőségeket, átlépi a korlátokat, szereti egyszerre használni a kézműves és modern technológiákat, emiatt lesznek ruhái értékállóak és kortalanok. Fontosak számára a részletek, az apró különleges megoldások, amitől a ruhái igazán egyediek, és felismerhetőek lesznek. További információ honlapján olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fanni lett a lexebb | ZETApress

Szóljon hozzá!