ZETApress

hírportál

Illésék és fiatalok

TISZTELGÉS – ILLÉS 60 címmel csak 1 koncert lesz 2025. január 11-én szombaton 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában – tudtuk meg a 11 órai sajtótájékoztatón Budán, a Budakeszi úti Remíz Étteremben. Fotóink Egressy Rita és Katona Lucia felvételei.

Novák Péter rendező moderálásával Szörényi Levente és Bródy János mesélt a múltról, a koncerten fellépő zenekarok: Aurevoir, Blahalouisiana, Carson Coma, Esti Kornél, Honeybeast, Irie Maffia, Leander Kills, Margaret Islant és Street Sixteen pedig az előttük álló feladatról és az Illéshez való viszonyukról. – Sajnos Szabolcsnak reggel beállt a dereka, nem tudott felegyenesedni! – mondta kérdésemre neje: Rosta Mária, az előadás producere, így a két Szörényi-fivér nem találkozhatott.

60 éve alakult a legendás Illés-együttes. A Beatleshez hasonlóan működésük viszonylag rövid időszakot (1965-1973) ölelt fel, de ezalatt csupa sláger született. Jövő januárban retró körülmények között, a klubok táncparkettjeit idézve egy különleges koncerten erre a korszakalkotó zenekarra emlékezünk a magyar pop-rock szcéna jelenlegi képviselőivel, akik szüleiktől hallottak Illésékről.

A 3/4 órás sajtótájékoztató végén az étterem-tulajdonos Meződi Aliz finom marhapörkölttel, nokedlivel, madártejes piskótával várta a megéhezőket, s férje: Meződi József, az Apostol-együttes egykori énekese is részt vett a kínálásban. A Covid-járvány idején Kalap is végezte az ételeik házhoz szállítását, nagy örömet okozva a megrendelőknek, amikor meglátták őt kajával az ajtóban.

Az egykori Zenebutikból a közelben lakó Juhász Előd is eljött. Az 1969-es születésű Illés Áron, a 2007-ben elhunyt Lajos középső fia is megérkezett, de nem került szóba, hogy a keresztszülei Szörényi Levente és Koncz Zsuzsa voltak. Kérdésemre elmondta, hogy a család nagy örömmel várja már a január 11-ei tisztelgést.

Szóljon hozzá!