ZETApress

hírportál

Bobby és a pöcifoci

A JUNO11 Distribution szeptember 26-án mutatja be a mozikban Vékes Csaba, a Szia, Életem! író-rendezőjének Lepattanó című romantikus, gombfocis sportvígjátékát. Főszereplő: Scherer Péter Pepe, de Mucsi Zoltán Kapa is fontos szerepet játszik a történetben.

A 105 perces film sajtóvetítése ma 10 órakor kezdődött a Teréz körúti Művész moziban. Az azt követő interjúnapon részt vett Vékes Csaba rendező, Roskó Péter producer és a film szereplői közül: Scherer Péter, Györgyi Anna, Olt Tamás, Ónodi Gábor és Harmath Imre. Megérkezett Amerikából a filmben kulcsszerepet játszó 75 éves Patrick Duffy, a Dallas-sorozat Bobby Ewing-ja is! Fotóink Egressy Rita felvételei.

Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sport. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a pöcifoci aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben.

Szerencséjükre nem várt megoldás érkezik, mert egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből egy kisebb vagyont utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re. A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt.

Megérkezett a sajtónapra Mártonffy István, a Nemzetközi Asztali-labdarúgó Konföderáció elnöke is, aki gombfo… (szektorlabda!!!) bemutatóval készült, sőt játékos kedvű kollégáink ki is próbálhatták magukat pöcifociban!

Szóljon hozzá!