ZETApress

hírportál

Cannes-ba megy a HUNYADI

Cannes-ban mutatják be a HUNYADI tévésorozatot. A Variety exkluzív anyagban számolt be arról, hogy az idei MIPCOM Cannes keretében lesz a Hunyadi János életéből készülő 10 részes sorozat premierje – tudatták sajtósaik.

Az előzetes találgatásoknál is jelentősebb fóruma lesz a HUNYADINAK Európa legfontosabb televíziós és filmes szakmai rendezvényén, hiszen vörös szőnyeges bemutatót kap a magyar produkció – jelentették be a szervezők. A Nemzeti Filmintézet (NFI) és a Beta Film GmbH, a világ egyik vezető, független filmes vállalkozása közös finanszírozásában létrejövő projekt az első olyan hazai alkotás, amely ebben a szakmai megtiszteltetésben részesül. A HUNYADI 2025. I. negyedévben kerül képernyőre, Magyarországon a tv2 mutatja be.

A HUNYADI sorozat egy monumentális történelmi dráma, amely Hunyadi János, Magyarország legendás hadvezérének életét, szerelmi életét és harcait mutatja be – és egyben betekintést enged az akkor Európa dinamikus politikai életébe. A produkció követi a kor történelmi eseményeit, miközben lenyűgöző látványvilággal és izgalmas cselekménnyel tárja a nézők elé a soknyelvű kontinens világát. A sorozat különlegessége, hogy több mint 600 nemzetközi színész és kaszkadőr részvételével készült, és a szereplők saját anyanyelvükön szólalnak meg, ezzel növelve a történelmi hitelességet.

A főszerepekben Kádár L. Gellért (Hunyadi Jánost alakítja), Rujder Vivien (a feleség, Szilágyi Erzsébet szerepében), Törőcsik Franciska (az első szerelem, Mara), valamint olyan nemzetközi sztárok, mint Laurence Rupp (akit ismerhetünk a Barbárokból), Giancarlo Giannini (Casino Royale, Hannibal) és Karel Roden (A Bourne-csapda) láthatók. A rendezői székben Robert Dornhelm (Mária Terézia, Háború és Béke), Nagypál Orsi (Csak színház és más semmi, Terápia, Nyitva), Szász Attila (Örök tél, Apró mesék) és Lengyel Balázs (Aranyélet, Lajkó – Cigány az űrben) foglal helyet.

A HUNYADI egy olyan hős útját mutatja be, aki falusi fiúból rettenthetetlen harcossá, majd Európa megmentőjévé válik. Gyerekkorom óta lenyűgöz a déli harangszó története, és ezzel a sorozattal lehetőségünk nyílik, hogy a nekünk magyaroknak egyértelmű történetet most az egész világgal megismertessük – nyilatkozta Robert Lantos, a sorozat vezető producere.

A HUNYADI Bán Mór nagysikerű regényciklusára épül és Robert Lantos világhírű kanadai-magyar producer szerelemprojektjévé vált. Lantos és producertársai, köztük Krskó Tibor (aki már Lantos korábbi magyarországi projektjeiben is részt vett) nagy célokat tűztek ki maguk elé: a produkcióval a világ televíziós piacára akarnak betörni – és ennek első fontos állomása a MIPCOM Cannes, amely televíziós ipar egyik legfontosabb globális rendezvénye, évente több mint 100 ország televíziós szakembereit és a világ legnagyobb stúdióinak vezetőit hozza össze a francia Riviérán. A négynapos vásár keretében a legújabb televíziós műsorokat és sorozatokat mutatják be, emellett számos szakmai előadást és workshopot is tartanak. A néhány vörös szőnyeges premier a vásár kiemelt eseményei, amelyeket a legígéretesebb produkcióknak tartják fenn. nagyobb produkciók számára kínálnak bemutatkozási lehetőséget.

A szórakoztatóipari tartalompiac legjelentősebb vására, a MIPCOM Cannes a tavalyi évben több mint 11 ezer résztvevővel zajlott, több mint 100 országot képviseltek a jelenlévők. A 2024. október 21-24-e között megrendezésre kerülő 40. MIPCOM-ra idén már több mint 300 kiállító regisztrált, az ő standjaikkal már biztosan találkozhatnak majd a látogatók a Cannes-i Palais des Festivals területén.

A HUNYADI epikus mind történetében, mind a képernyőn. Az ambiciózus történetmesélésével és a magas színvonalú produkciójával, kivételesen kreatív csapatával és valóban nemzetközi szereplőgárdájával már a bejelentése óta egyre növekvő érdeklődést vált ki világszerte, nagy örömünkre szolgál, hogy Cannes-ban adhatunk otthont az első vetítésnek – fogalmazott Lucy Smith, a MIPCOM Cannes és a MIP London igazgatója a bejelentés kapcsán.

Szóljon hozzá!