ZETApress

hírportál

Előtérben az MHV imája

Lélek-testvetülésCsató Tamás: Tavaszi portalanítás című kiállítása nyílt meg délután 15 órakor az Aranytíz Kultúrház Előtér Galériájában. Az április 30-án, szerdáig látható tárlatot Maczkay Zsaklin művészeti író nyitotta meg. Közreműködött: Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas énekes előadóművész, aki egy negyedszázada íródott, de ma is aktuális MHV-dalt adott elő.

A kiállítás címét egy Picasso idézet ihlette, amely azt mondja, hogy a művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát. Képeimre jellemző a szépség folyamatos keresése és megmutatása a világunkban, emberekben vagy egyszerűen csak a fények-árnyékok játékában. Szeretném a látogatók számára lélekportalanító alkalommá tenni ezt a kiállítást – vallja az alkotó.

Kamillát 2013. január 17-én, csütörtökön este 18 órakor már hallgathattam a Batthyány utcai Várnegyed Galériában. Ott is elénekelte Menyhárt László – Homonyik Sándor – Vikidál Gyula (MHV) 1989-ben írt Föld és ég gyermekei című slágerét Bedők Bea, Kovách Georgina, Katona Kata, Lakatos Botond, Mórocz László és Zsombori Erzsébet: Várbeliek című kiállításának megnyitóján, melyet Szalay Ágnes kulturális mediátor nyitott meg. Az egy szál gitárral fellépő művésznő kérdésemre elmondta, hogy azóta is gyakran énekli a dalt, mely mindig könnyen utat talál a közönség szívéhez.

Szóljon hozzá!