ZETApress

hírportál

New York a Margit-negyedben

Budapest egyedülálló amerikai pop-art és kortárs galériája, a BernArt Gallery exkluzív estéjén, Charles Fazzino Vernissage című eseményén voltunk tegnap 18 órától Budán a Margit körút 35-ben. Kiváló Ever-Green zenész előadóval, pezsgővel és hűsítőkkel vártak minket a Margit-negyedben!

Különleges és egyedi volt az este, hiszen először állítottak ki 45 limitált-számú Fazzino 3D alkotást Budapesten, melyek New Yorkból érkeztek a Ben Art Galériába. Leghíresebb a New York City és számtalan más világváros 3D ábrázolásairól, de a popkultúra történészeként is elismert, olyan népszerű ikonok mint Marilyn Monroe, Elvis Presley, a Walt Disney vagy a Warner Bros stúdiók karakterei előtt tisztelgő mesteri 3D alkotásaival.

A sportesemények ünnepelt művészeként több mint 20 Super Bowl-t, 18 All-Star baseball meccset és 2 FIFA vb-t festett meg. Alkotásai egyebek között megtalálhatók Morgan Freeman, Paul McCartney, Michael Jordan, Julia Roberts és még sok más nemzetközileg ismert személyiség magán gyűjteményében amellett, hogy az egész világon több száz neves galéria és múzeum állítja ki műveit.

Nagy öröm volt Charles Fazzino (New York City, 1955.) számára – aki csak egy napra érkezett Budapestre az európai körútja során -, hogy személyesen találkozhatott magyarországi követőivel, így ennek kapcsán közvetlenül is részesei lehettünk fantasztikus spontaneitásának és kreativitásának, hiszen élvezettel alkotott, illusztrált az est résztvevőinek amellett, hogy dedikálta alkotásait.

Bernard Barna Fekete, a Kolibri Art Studio Eu tulajdonosa – aki feleségével együtt fogadta az érkezőket – elmondta, hogy a tárlat csak egy hónapig látható, s addig szombatonként 17-től 18 óráig, szerdánként pedig 13-tól 14 óráig tart tárlatvezetést és mesél a képek történetéről. A későbbiekben mindig más-más amerikai művész alkotásait állítják ki, de még nekem sem árulta el, hogy mikor és ki lesz a következő.

Szóljon hozzá!