ZETApress

hírportál

Varázsló a szigeten

A Varázslómester szigete – Trükkös trópusi küldetés című kiállítás és kalandjáték 2024. szeptember 21-től december 01-ig Vajdahunyadvárban. A kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, bűvös szigetre érkeznek, ahol tudásukat, bátorságukat és érzékeiket próbára téve trükkös trópusi küldetés részesei lehetnek.

Smaragdzöld fény dereng a trópusi lombok között, színpompás repülőszőnyeg suhan a pálmák fölött. Lopva nyújtózkodik egy kíváncsi lián, bájital bódító illata száll, ősi varázsigét suttog a tölcsérvirág. A parti szirtre kilátótorony vet azúrkék árnyat, a rejtélyes sziget csupa megtévesztés és káprázat! Aki vállalja a kihívást, elnyerheti a varázslótanoncok jutalmát, de vigyázat, a Varázslómester szigetén bármi megtörténhet!

A Vajdahunyadvárban nyíló, új őszi kiállítás és kalandjáték varázslatos felfedezésre, trükkös trópusi küldetésre hívja a látogatókat. A résztvevők a kiállítást járva egy képzeletbeli trópusi szigeten barangolhatnak, miközben mókás megtévesztések, szemkápráztató talányok és elbűvölő szigetlakók teszik próbára tudásukat, bátorságukat és érzékeiket – tudatták sajtósaik. Fotók: F Exhibition.

A résztvevők küldetése, hogy a képzeletbeli helyszíneket bejárva leleplezzék a sziget ura, a Varázslómester csalóka trükkjeit, és megfejtsék agyafúrt feladványait. A küldetés teljesítéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz. Ám ha sikerrel járnak, kiérdemlik a jutalmat, és felvételt nyernek a varázslótanoncok közé!

A játék során a látogatók kideríthetik, vajon képesek-e újraindítani a megbűvölt dzsungelvonatot, lefülelni a szólózó varázshangszert, megszelídíteni egy zabolátlan repülőszőnyeget, kiszimatolni a frissen főtt varázsétket, vagy felismerni egy mesteri mimikrit. Megtudhatják továbbá, sikerül-e kiutat találniuk az álmok bűvöletéből és a szikrázó kristálycsapdából, továbbá leleplezhetik a végső varázstárgy titkát.

A kiállítás és kalandjáték során a látogatók tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, valamint megismerhetik a világ trópusi szigeteinek színpompás élővilágát. A helyszíneken szöveges játékfüzet vezet végig, a látogatók játékállomásról játékállomásra kerülnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 m2-en megvalósuló kiállítás és kalandjáték varázslatos látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja az érdeklődőket.

A kiállítás az F Exhibition szervezésében valósul meg. Bővebb infó a Facebook-oldalukon olvasható. Helye a Vajdahunyadvár, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épülete. Nyitva tartás: hétfőn zárva, keddtől vasárnapig 10-től 17 óráig, október 23-án és november 1-jén is nyitva! Korosztályi ajánlás: 04-től 99 évesig. A kiállításon szöveges játékfüzet vezet végig, 7 év alatti gyermekek szülői segítséggel tudják csak végig játszani. Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a kiállítás 2024. november 11-e és 18-a között a múzeumban zajló másik rendezvény alatt zárva tart!!!

Szóljon hozzá!