ZETApress

hírportál

ARC ötödször Újbudán

A Család? – 24. ARC közérzeti kiállítás mától október 13-án vasárnapig a Bikás parkban látható. Az idén 5. alkalommal Újbudán kiállított szabadtéri plakátok legkönnyebben az M4 metróval, a Bikás park megállónál leszállva közelíthetők meg legkönnyebben.

A 24. ARC kiállítás idén is egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Az ARC hagyományaihoz hűen az alkotói szabadság jegyében a felkínált témakörön kívül más ötlettel, témával is szabadon lehetett pályázni. Idén sem csak egyetlen ember gondolatai vezették a díjazott képek kiválasztását. A 730 pályamunka sorsáról 20 szakemberből álló zsűri döntött. Az általuk legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak ma 10 órától a sajtó jelenlétében kerültek átadásra a Jónás Craft Beer & Foodban, ahol a Sütipont finomságait kajálhattuk.

A legjobb alkotásnak járó díjat Rivasz Gergő: Haszonélvezeti jog című alkotása kapta. 2. helyezett Varga László: Új arisztokrata családok című képe lett, 3. helyezést Safranek Zita: Családi örökség című munkája nyert. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz-díjat Gézamalac: Magyar Pétermesék című műve kapta.

Újbuda különdíját Vermes Zita: Kutyás Park című pályaműve kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki fontos társadalmi kérdésre progresszív módon reflektál és cselekvésre ösztönöz.

Budapest különdíját Venczel Zoltán: Megváltoztak a dolgok című pályaműve kapta, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, akinek pályamunkáját a Budapest Brand kollégái egy demokratikus folyamatban kiválasztották.

A Civilizáció koalíció által alapított és a Magnet Bank támogatásával létrehozott Civil Szívvel-díj azt az alkotót illette, akinek pa?lyamu?ve a leghitelesebben ragadta meg a civilek mindennapjait, a hazai civil ta?rsadalom helyzete?t. A Civil szívvel-díjat Rados Katalin – Csöngei Adrienn – Paul Dorothy: A szakma fájdalma – Így vagyunk mi szülésznők című munkája nyerte el.

A Hammer Agency különdíját Szunyog Sára: Nagyi utazik című pályamunkája nyerte el, melyet a díj felajánlója azon pályázat készítőjének ítélt oda, aki marketing szempontból világszínvonalú megoldást nyújtott.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek. A szervezők arra bíztatják a kiállítás látogatóit, hogy fedezzék fel az idei tárlatot, keressék meg kedvenc alkotásaikat és szavazzanak rájuk a képek alatti QR kód segítségével, vagy az ARC weboldalán az október 13-ai zárásig! A közönségdíjazott alkotást októberben teszik majd nyilvánossá.

Újbuda 5. éve ad örömmel helyszínt Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb köztéri tárlatának. Büszkék rá, hogy ismét a Bikás parkban fogadhatják a szólásszabadság, a kritikai gondolkodás és a kulturális sokszínűség legjelentősebb szabadtéri kiállítóterét és vizuális alkotásait. – Az ARC Újbudán otthonra lelt, a főváros legnépesebb kerülete megkerülhetetlen része a Magyarország kulturális vérkeringésének. Látogassanak el hozzájuk, és győződjenek meg róla saját szemükkel is! – kérte a polgármester és helyettese a díjátadón.

Idén is mindent megtett partnereivel az ARC azért, hogy teret kapjanak az életünkről szóló, igazságkereső alkotások. Szolgáltatással, termékkel most még több partner és támogató segítette az esemény megvalósítását, azonban a jelenlegi magyarországi viszonyok miatt a szervezők arra kérik a kiállítás kedvelőit, legyenek arcostársak és támogassák az ügyüket akár egy virtuális belépőjegy árával!Az ARC online pályázati rendszerét idén is az eContest biztosítja.

További közreműködő ARCostársok: Újbuda, Budapest, HVG, DELL, Kreatív, Media1, Média11, Civilizáció, Randivonal, Sziget, Oázis Computer, Samsung, Mandala Jógastúdiók, Merida, Medence Csoport, Blup!, Godot Intézet, A mű, BMC, Bortársaság, Líra, Maacraft, Club Mate, Budapest Park, PDH, Relatív Reklámügynökség, Twist Communication, Hammer Agency, YAMA, Jónás Craft Beer & Food, Sütipont, Honest Toil, A38, Radnóti Színház, Vince Kiadó, PILPEL, ne pazarolj!, Protest Box, Budapest Film, Dumaszínház, Marék Műhely és még sokan mások.

Szóljon hozzá!