ZETApress

hírportál

Bécsből a Tánc Galériába

Helf Gabriella válogatott festményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás tegnap 17 órakor az Aranytíz Kultúrház I. emeletén. A szeptember 30-án hétfőig láthat tárlatot Bán Blanka Sára művészettörténész nyitotta meg. Közreműködött: Kovács Melinda fuvolaművész. Fotóink Katona Lucia felvételei.

Budapesten született, Bécsben élő grafikus és festőművész vagyok – mondta el az alkotó a megnyitón. – Diplomámat és aspirantúrámat a Berlini Képzőművészeti Főiskolán szereztem meg. Több mint 30 éve élek családommal Ausztriában, ahol szabadfoglalkozású művészként dolgozom. Képeim különböző egyéni és csoportos kiállításokon, grafikai biennálékon, bel- és külföldön láthatók.

Művészetemben a portré és az emberi test ábrázolása, a színek, valamint a természetből és zenéből merített inspiráció meghatározó. Élményeimet absztrahálva dolgozom fel munkáimban. Betekintés című kiállításommal bepillantást nyújtok művészetembe, egy sokrétű válogatást mutatok be az elmúlt évtizedek alkotásaiból. Így a festményeken túl grafika, rézkarc, fametszet, monotípia, valamint kőnyomat is bemutatásra kerül – fejeződött be Helf Gabriella önvallomása.

Szóljon hozzá!