ZETApress

hírportál

Az anyag mélyén Zsófinál

Hét képzőművész: Az anyag mélyén című csoportos kiállítása nyílt meg tegnap 19 órakor a Bartók Béla úti Faur Zsófi Galéria és Könyvkiadóban. A szeptember 20-án péntekig minden hétköznap 12-től 18 óráig látható tárlatot Domokos Ferenc, a kiállítás kurátora nyitotta meg.

Kiállító művészek: Baksai József, Benyovszky-Szűcs Domonkos, Vince Briffa, Gábor Áron, Gacsályi Bíborka Lina, Christoph Mayer, Romvári Márton. Fotóink Katona Lucia felvételei.

Az újbudai kiállítás olyan művészeket és olyan munkáikat találkoztatja, ahol ugyan művészenként vagy akár alkotásonként is eltérő módon, de a médium hangsúlyosan az üzenet részét képezi, kapcsolódásokat keresve a tartalmi vonatkozásokon belül is. Legyen szó akár az elmúlás fogalmában érintkező, kétes jövőjű golyóstoll rajzokról vagy emlékeket bezáró objektekről, akár darabokban heverő és azokból összeálló életút-metszetekről, a papír fizikai esendőségére is reagáló vegyes technikájú festményekről, kartonon a felület roncsolásával is elért belső-alsó rétegek felidézéséről, vagy konkrét szeizmológiai mérések ábrázolásáról, ezek mindegyike a felhasznált anyagok és eljárások együtteséből válik tartalmilag is egésszé.

Szóljon hozzá!