ZETApress

hírportál

Huszonhetek Újbudán

A Nógrádi Huszonhetek mutatkoztak be tegnap 18 órától az újbudai Bartók Béla út 1. I. emeletén, az előzmények idekattintva olvashatók. Kiállításuk január 23-án keddig látogatható.

László Dániel 47 éves festőművész, a Bartók1 Galéria vezérigazgatója bevezetője után Fricska Éva, a gyarmati Artéria Galéria vezetője vette át a szót. Megtudtuk, hogy ez a tárlat a balassagyarmati grafikai kiállítás teljes anyaga, ami a Bartók1 Galéria nagyobb kiállítótere miatt egy pár nagyobb méretű alkotással bővült. A kiállító művészek között a három Mester: Szabó Vladimir (1905-1991), Farkas András (1920-1991) és Jánossy Ferenc (1926-1983) még a XX. században elhunyt, a 24 élő viszont mind megérkezett, a fiatal főiskolai-, egyetemista grafika-szakos hallgatótól a 80. életéve felé közeledő érett művészig.

A kiállítást az egyik kiállító: Orbán György János gyomai születésű 71 éves képzőművész, a salgótarjáni Balassi Bálint Asztaltársaság elnöke nyitotta meg. Elhozta az Asztaltársasági Füzetek legújabb számát is, melynek címlapját saját grafikája díszíti, s megírja benne No, pupu! című 1975-ös orosházi sorhatárőrélményét. Egyenként beszélt az alkotásokról és a jelenlévő alkotókról, de egyikükre sem mutatott rá közben, így nem derült ki, hogy a nagyszámú résztvevőből ki a kiállító és ki az érdeklődő. Az összejövetelt szolid borozással, sütizéssel, pogizással zártuk. B1-fotóink Egressy Rita, P1-fotóink Nagy László felvételei.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Találkozzunk Gyarmaton! | ZETApress

Szóljon hozzá!