Legyen öröm a főzés!
A Lidl bemutatta jubileumi, 10. szakácskönyvét, amely közel négymillió megjelent példányával minden idők egyik legnépszerűbb hazai szakácskönyvsorozata – tudatták sajtósaik.
Az otthoni sütés-főzést egy közös gasztronómiai élménnyé varázsoló receptgyűjtemény jubileumi száma teljes megújuláson ment át: ezúttal a kulináris élményeket egy fiatalokat megszólító sztárszakács és egy desszertblogger mutatja be, vacsoravendégként pedig négy tartalomgyártó is megjelenik. Ami pedig változatlan: a minőségi hozzávalókból készült receptek, a könyv exkluzív megjelenése, illetve a minden fejezetben megtalálható dietetikus és borszakértői tippek.
A Lidl idén karácsonykor is egy új kötettel ajándékozza meg a vásárlókat: Örömfőzés címmel megjelent a 10., jubileumi Lidl szakácskönyv. A hazai gasztronómiában mára sikertörténetté vált szakácskönyvsorozat indulásakor a fő cél az volt, hogy egy egyedi, a vásárlók számára ingyenes karácsonyi ajándékkal kedveskedjen az áruházlánc. Míg azonban az első kötetek jellemzően az edukációra fókuszáltak, a kötet legújabb darabja a főzést, mint közös, társasági élményt mutatja be. Ennek megfelelően a 67 egyedi recept mindegyike könnyen elkészíthető, ráadásul még a fenntarthatóságra is figyel. A szakácskönyv négy fő fejezetből áll:
1. Egyszerű és gyors: Olyan könnyen elkészíthető, mégis izgalmas receptek, amelyek segítenek a mindennapok étkezéseit gyorsan és ízletesen megoldani azok számára is, akiknek nincs idejük órákon át főzni.
2. Olcsó és fenntartható: Tudatosságra nevelő receptek, amelyek az alapanyagok kiválasztásán keresztül támogatják a fenntarthatóságot, és egyúttal a vásárlók számára is megfizethetők.
3. Vendégvárás egyszerűen: Ötleteket, inspirációkat adunk azok számára, akik a vendégeik fogadásához keresnek gyorsan és akár közösen is elkészíthető újdonságokat.
4. Vidám ünnepek: Az idei év igazán különleges számunkra, hiszen szakácskönyvünk a 10., a Lidl Magyarország pedig 20. születésnapját ünnepli idén. Ebben a fejezetben ezért a születésnapoktól kezdve egészen a szezonális ünnepi alkalmakig (karácsony, szilveszter, húsvét) különleges tippekkel és trükkökkel segítjük a készülődés.
– A Lidl szakácskönyvsorozata mára a hazai gasztronómia megkerülhetetlen darabja lett, hiszen a hazai háztartások számát tekintve közel ugyanakkora példányszámban jelent meg ? így szinte minden háztartásra, családra jut egy Lidl szakácskönyv kötet. Az idei évben a közös, élményt jelentő otthoni sütés-főzést, a fenntartható élelmiszerfogyasztást és a tudatos életmódot segítjük megvalósítani vásárlóinknak. Hiszen az ajándék szakácskönyvvel ezúttal is vásárlóinknak kedveskedünk, ugyanis kizárólag a Lidl digitális hűségprogramjában, a Lidl Plus alkalmazás használatával érhető el – tájékoztatott Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője a jubileumi szakácskönyv bemutatója kapcsán.
Az idei könyv közreműködője egy igazi álomcsapat, négy igazi fiatal egyéniség, a Lidl márka nagykövetei: Mizsei Jani, a MÁK bisztró Michelin Hungary Young Chef díjazott séfjének és Kapunics Gréti, a Lidl cukrászának receptjeihez Piskor Fanni, a Lidl borszakértője és Szabó Adri, a Lidl dietetikusa ad tippeket, ajánlásokat. A közös étkezések örömteli, sztorizásoktól és nevetésektől felejthetetlen hangulatáról pedig vacsoravendégként négy közkedvelt szereplő gondoskodott. Bürgés Tamás az egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket, Szilágyi Szilvi az olcsó és fenntartható recepteket, Kajdi Csaba Cyla a vendégváró finomságokat, Marsalkó Dávid, a szintén idén 20 éves Halott Pénz frontembere pedig stílusosan az ünnepi fogásokat segít elkészíteni.
A népszerű szakácskönyvsorozat idei kiadása – a korábbi évekhez hasonlóan – nem kerül kereskedelmi forgalomba, hanem kizárólag a Lidl vásárlók számára elérhető, limitált példányszámban, a Lidl digitális hűségprogramjában, a Lidl Plus alkalmazás Szakácskönyv Pontvadászat promócióján keresztül. A vásárlók november 18-a és december 22-e között gyűjthetik a pontokat vásárlásaik után. Ezt követően aktiválható a kupon és kérhető az ajándék szakácskönyv a pénztárnál egészen december 31-ig, illetve a készlet erejéig.
A Lidl Magyarországról
A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már 210 áruházzal van jelen hazánkban, és közel tízezer munkavállalót foglalkoztat. A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nemcsak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, de forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A vállalat emellett különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek közel 60%-át magyar beszállítóktól szerzi be. A Lidl Magyarország 2024-ben ismét elnyerte a Top Employer Hungary minősítést.