ZETApress

hírportál

Önkéntesek nevezése

Újra lehet nevezni az Önként Jöttem-díjra. A Családbarát Magyarország Központ az önkéntes munka elismerése és az önzetlen magatartás népszerűsítése céljából hozta létre az Önként Jöttem-díjat. Október 31-ig újra várják az erre érdemesnek tartott szervezetek nevezését a csalad.hu/onkentjottem oldalon.

Az önkéntesek azok a csendes hősök, akik idejüket és energiájukat áldozzák, hogy segítsenek másokon. A kitüntetést minden évben olyan szervezet nyerheti el, amely legalább egy éven át, ingyenesen végzett valamilyen társadalmilag hasznos tevékenységet, és hozzájárult az önkéntesség kultúrájának növekedéséhez és előmozdításához. A Családbarát Magyarország Központ az Önként Jöttem-díj átadásával szeretné a jó példát erősíteni olyan emberek tevékenységének bemutatásával, akik önzetlenül teszik szebbé, jobbá, élhetőbbé környezetünket, mindennapjainkat! – tudatta Pethő Zsófia PR szakértő.

Az önkéntesek rendkívül értékes erőforrást jelentenek, elkötelezett tevékenységükkel hozzájárulnak mindannyiunk számára fontos célok eléréséhez. Az önkéntes munka gyakorlatilag az élet minden területén segítséget nyújthat, jól kiegészítve a legkülönfélébb területeken végzett munkát. Az önkéntesek tevékenysége erősíti közösségeinket és a közösségi összetartozást. Az Önként Jöttem díj jó lehetőség arra, hogy tiszteletünket és köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik szabadidejükben szeretettel és lelkesen fáradoznak másokért, illetve felhívjuk a figyelmet ezekre az értékteremtő szervezetekre, közösségekre – hangsúlyozta Koncz Zsófia, a KIM családokért felelős államtitkára, az Önként Jöttem-díj nagykövete.

Szeretnénk bátorítani mindenkit arra, hogy a most induló jelölésnél tegyenek javaslatot minél több, fontosnak tartott szervezetre! – mondta el Bartos Andrea, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. – A jelölési folyamat egyszerű, és bárki számára elérhető a csalad.hu/onkentjottem oldalon – tette hozzá. Az Önként Jöttem díj jelölési és szavazási menete:

2024. október 07-től 31-ig az arra érdemesnek tartott szervezetek jelölése a csalad.hu/onkentjottem oldalon.

2024. november 11-től december 01ig közönségszavazás a végső listán szereplő 4 szervezetre a csalad.hu/onkentjottem oldalon.

2024. december 05-én az Önként Jöttem-díj ünnepélyes átadása.

Szóljon hozzá!