ZETApress

hírportál

Találkozzunk Gyarmaton!

A sokadik Balassagyarmat Barátainak Találkozója lesz szeptember 14-én szombaton Balassagyarmaton. Az esemény 15 órakor a Jánossy Képtárban Benkő Cs. Gyula festőművész életmű-kiállításának megnyitójával indul a művész születésének 85. évfordulója alkalmából. Megnyitja: Csach Gábor művészettörténész.

Az események sora 16:30-kor a Városháza Dísztermében folytatódik, ahol Csach Gábor polgármesterként köszönti a megjelenteket. Utána Takács Lilla operaénekest, Balassagyarmat Fiatal Példakép Díjasát hallgathatjuk. Képzőművészet, zene és irodalom találkozása címmel Fricska Éva galériatulajdonos mesél az Artéria összművészeti műhely ötéves történetéről. Január 04-ei újbudai kiállításáról idekattintva olvashatunk.

Három évtizede a balassagyarmati zsidó örökség őrzője és gondozója címmel beszélgetés következik Bauer Józseffel, a Kertész István Alapítvány kuratóriumi elnökével. Az est közreműködői: Varga-Csikász Bese, Barát Attila szaxofonművész, Lévárdi Beáta művésztanár, Horváth Zita televíziós szerkesztő és Szalai-Lovász Emőke műsorvezető.

Az idén is lehetőség van a város által indított autóbusszal utazni Balassagyarmat Barátainak Találkozójára. A különjárat aznap 13:30-kor indul Újpest-városkaputól, mely a program végén 18:30 és 19 óra között indul vissza Újpestre. A részvételi szándékot 09.11-én szerdáig a konyvtarirendezveny@gmail.com emailcímen vagy a 06-35-300-290 stabil számon lehet jelezni!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Angelára emlékeztünk | ZETApress

Szóljon hozzá!