ZETApress

hírportál

Projektzárón a CSBMK-n

Tegnap délután Nők, család, karrier – Digitális megoldások a felnőtt tanulásban címmel cseh és szlovák civil szervezetek részvételével lezajlott a Családbarát Magyarország Központ és a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség Tüzér utcai projektzáró konferenciája. Fotóink Egressy Rita felvételei. A projektről bővebb infó idekattintva található.

A digitalizáció kiemelt témaként jelenik meg az európai uniós, valamint a nemzeti célok között, tekintettel arra, hogy a digitális technológiák mindennapi életünkre gyakorolt hatása folyamatosan erősödik. A digitális készségek fejlesztése elengedhetetlen folyamat a sikeres munkavégzéshez, tanuláshoz, a személyes fejlődéshez. Ennek elősegítését célozta meg a négy partner által közösen megvalósított projekt, mely az Erasmus+ Kis léptékű partnerségek a felnőtt tanulás területén című pályázat keretében valósult meg. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A digitalizáció a nők számára is új lehetőségeket teremt, lehetővé téve számukra, hogy jobban érvényesüljenek a munkaerőpiacon és a vállalkozói szférában. A három országból (Magyarország, Csehország, Szlovákia) érkező partnerek feladata a különböző területeken alkalmazott, mindenki számára elérhető, de eddig kevéssé ismert, a nők és családok számára használható digitális megoldások felkutatása és összegyűjtése volt. A konferencia angol és magyar nyelvű előadásaiban is ezt a témát fejtették ki különböző szemszögből. Az előadók megosztották a projektmegvalósítás során szerzett tapasztalataikat, bemutatták a projekt eredményeit, valamint a jó gyakorlatként leginkább ajánlható applikációkat mindhárom országból. Fotóink a szervezők felvételei.

Bartos Andrea, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket. Rövid beszédében kitért arra, hogy minden kezdeményezést, projektet támogat, mely tudásátadással, meglévő ismeretek bővítésével, szakmai együttműködésekkel jár. A Nők, család, karrier – Digitális megoldások a felnőtt tanulásban projekt nem pusztán az abban résztvevők ismereteit bővítette, hanem minden érdeklődőt segít a digitális eszközök tudatosabb használatában, hiszen az eredménytermékek idekattintva elérhetők weboldalukon.

Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség elnöke elmondta, hogy az MNKSZ feladata a szakmai koncepció kidolgozása, valamint a kutatás vezetése volt. – A projekt megvalósításával a célunk az volt, hogy a nőket és a családokat segítsük a digitalizációval kapcsolatos tudásuk és önbizalmuk növelésében, valamint abban, hogy hozzájáruljanak országuk digitális átállásához. Ennek érdekében felhívjuk a figyelmet azokra a kihívásokra és lehetőségekre, amelyekkel a mai digitális világban folyamatosan szembesülnek.

Modláné Görgényi Ildikó, a projekt kutatásvezetője részletesen beszámolt a projekt eredményeiről. – Az általunk összeállított módszertan alapján a partnerek mindhárom országból összegyűjtöttek 80-80 darab, az országuk kapcsán fontosnak ítélt applikációt, amelyek a nők és családok számára a naprakész digitális jelenlét szempontjából a leghasznosabbak.

Az alábbi partnerek tartottak beszédet: Modláné Görgényi Ildikó, az MNKSZ kutatásvezetője; Ferenczi Andrea elnök – MNKSZ; Alena Řezaninová projektmenedzser – Business & Professional Women CR z.s. (Csehország); Lenka Šťastná elnök – Business & Professional Women Cr z.s. (Csehország); Ivana Kondášová igazgató – Združenie podnikateliek a manažérok (Szlovákia); dr. Toldy Anna főtitkár – Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület.

Partner szervezetek:
Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség
Business & Professional Women Cr z.s. –  Csehország
Združenie podnikateliek a manažérok – Szlovákia

Szóljon hozzá!