ZETApress

hírportál

Borvidékek összefogása

Közös képzéseket indít az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Soproni Egyetem. Közösen indítanak mesterfokozatot nyújtó osztatlan gyógytestnevelő tanár és tanító alapképzési szakot, melyről ma írt alá megállapodást a két intézmény rektora Egerben – tudatta Pócsik Attila, az EKKE sajtóreferense. Fotóink Szántó György felvételei.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem fő képzési területe a pedagógusképzés, melynek teljes palettája elérhető a jelentkezők számára. Az Egyetemen tanulók jelenleg 17 közismereti tanári szak közül választhatnak. Az együttműködés eredményeképpen, sikeres akkreditáció után a felvételizők gyógytestnevelő tanár szakot is társíthatnak a testnevelőtanár szak mellé a jövőben Egerben – ismertette sajtótájékoztatón az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona kiemelte: a Soproni Egyetemmel kötött együttműködés révén nemcsak Egerben bővül a képzési kínálat, hanem Sopronban is elindulhat a tanítóképzés. A közös képzések közös oklevelek kiadásával zárulnak. A rektor hangsúlyozta, a két intézmény nem versenytársként tekint egymásra, hanem azonos célért, a pedagógus-utánpótlás biztosításáért dolgoznak.

Prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a közös munka révén Sopronba sok-sok év után újra hazatérhet a tanítóképzés, s a jövőben e szakot is kínálhatják a jelentkezőiknek. A közös munka kapcsán úgy fogalmazott, a két borvidéki intézmény tudását, erősségeit, hagyományait összevonva egy igazán remek cuvée születhet a vármegyeszékhelyek intézményei által.

Szóljon hozzá!