ZETApress

hírportál

Királynőnk megy Mexikóba

Magyarország legszebb lányaival ismételt megrendezésre kerül a Miss Universe Hungary. 2024. július 31-én szerdáig lehet jelentkezni a világ legrangosabb és legismertebb szépségversenyének magyarországi megméretésére. A Miss Universe Hungary győztese természetesen idén is részt vehet a világ legszebbjeinek versengésén, ahol 73. alkalommal kap koronát majd a győztes.

A szépségversenyek világában, ha van állandó brand, a legtöbben az ilyen megméretések etalonjának tartanak, akkor minden kétséget kizáróan a Miss Universe. Nem véletlen, hogy már a 73. alkalommal került sorra és a világ országai versengenek a rendezés jogáért – tudatta Koczka Máté PR tanácsadó.

Az odáig vezető út azonban korántsem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Első lépésként a hivatalos oldalon található jelentkezési lapot kell kitölteni, majd a jelentkezőknek kell lenniük egy előválogatáson, amire 2024. szeptember 14-én a budapesti Andrássy úton található W Hotelben kerül sor, ahol mintegy 100 lány léphet színpadra, akiket már több száz jelentkező válogatnak ki a zsűri tagjai. A lányoknak már itt közel csúcsformát kell hozniuk, hiszen Magyarországon óriási verseny, különösen ahol rengeteg a gyönyörű nő.

A 14 kiválasztott ezt követően szeptember 22-e és 28-a között felkészítő táborban vesznek részt a villányi Bock Hotel Ermitageban, ahol segít a ruhák és sminkek egyben, valamint a koreográfiák betanulásában. Végül, de messze nem utolsósorban, szeptember 28-án szombaton jön a nagy nap: a királynőválasztás a budapesti Operettszínházban. A királynő mellett három udvarhölgyet is választanak, valamint lesz egy közönségdíjas is az est végén.

A zsűri elnöke, ahogy tavaly, úgy idén is Hajós István biztonsági és robotika szakértő, a többszörösen díjazott magyar üzletember, a Bastion Group ügyvezetője, az Egy Lépéssel Több Alapítvány alapítója lesz.

A magyarországi verseny, azaz a Miss Universe Hungary hosszabb szünet után 2023-ban indult újra. A tavalyi évhez hasonlón idén is azért vállaltam el a zsűri elnökének megtisztelő szerepét, mert úgy gondolom, hogy Miss Universe, mint a világ egyik legnagyobb szépségversenyének részeként, nagyon fontos, hogy a Miss Universe Hungary milyen hölgyet delegál a világdöntőre, ki lesz az, aki majd képviseli Magyarországot. Ki lesz az, aki a magyarság kultúráját, céljait, valódi értékeit meg tudja mutatni a nagyvilágnak – nyilatkozta Hajós István.

Mint elmondta, a zsűri elnökeként kezdettől fogva feladata lesz a kiválasztás és a tisztaságának megőrzése. Emiatt csak a határidőre beérkezett jelentkezéseket fogadhatják el, hogy a felkészülési táborban a lányok egyforma odafigyelést kapjanak, azaz mindannyian egyenlő esélyekkel léphessenek színpadra a döntőben.

És természetesen kiemelten fontos, hogy a döntőben minden szabályosan történjen, és a lehető legjobb döntést tudja meghozni a zsűri – mondta Hajós István, aki elárulta, egy nőben az intelligencia és a kisugárzás a legfontosabb. – Az már régen nagyon kevés, ha valaki szép és tökéletes az alakja, hiszen egy igazán jó versenyzőnek, mint egy jó énekesnőnek, amit tudnia kell a közönségnek, amit ő képvisel, tudnia kell érzéseket, érzelmeket és értékeket közvetítenie, hiszen egy országot fog képviselni a világ egyik legnagyobb szépségversenyén.

A Miss Universe Hungary újbóli életre hívásában oroszlánrésze volt dr. Özer Nórának. A magyar-török származású, jogász végzettségű hölgy maga is nyert idehaza rangos szépségversenyt, de a Miss Universe egy egészen más világot. Mint mondta, a tavalyi versenyt teljesen pozitívan értékelték, érezni lehetett, hogy Magyarország nagyon várja, hogy visszatérjen a világ legrangosabb szépségversenye.

Ezért is lehetett több jelentkező, mint, amire előzetesen számoltunk. Próbáltunk olyan királynőt választani, aki amellett, hogy minden feltételnek megfelel, járt már nemzetközi versenyen. Így esett a választás Blága Tündére – avatott be a részletekbe, így például biztosak benne, hogy a jelentkezési határidő lezárásával eléri a maximális létszámot. – A felkészítő táborba már csak olyan lányokat akarunk elvinni, akik magabiztosak, kellőképpen tudnák képviselni Magyarországot a világdöntőn és elkötelezettek a verseny iránt – mondta.

Az idei verseny különlegessége az lesz, hogy Maldív-szigeteki stílusra és hangulatra fog épülni. A Miss Universe 73. versenyének mexikói döntőjében a világ 90 legszebb fiatal hölgye fog részt venni, köztük a magyar versenyzővel. A végső győztest pedig a címvédő nicaraguai szépség, Sheynnis Palacios fogja megkoronázni.

A verseny fontosabb dátumai:
2024.07.31. Jelentkezési határidő vége
2024.09.14. Miss Universe Hungary 2024. Előválogató
2024.09.22. Felkészítő tábor (Bock Hotel Ermitage) 09.28-ig
2024.09.26. Média nap (Bock Hotel Ermitage)
2024.09.28. Miss Universe Hungary 2024. Királynőválasztás (Budapesti Operettszínház)

Szóljon hozzá!