ZETApress

hírportál

Szaúd-Arábia a Millenárison

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében a Millenárison volt a 29. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A sok vendég ország között szeptember 26-a és 29-e között Szaúd-Arábia is részt vett a népszerű könyves találkozón: a Szaúdi Királyság Nagykövetsége saját pavilonnal képviselte magát.

Dr. Polls Mouner békenagykövet, nemzetközi újságíró örömmel számolt be arról, hogy Szaúd-Arábia már tíz éve ott van a budapesti kulturális élet legnagyobb könyves rendezvényén, ahol a szépen feldíszített standon a polcokon nagyon sok értékes színes kiadvánnyal is találkozunk, ahol barátságosan fogadtak minden érdeklődőt a szaúdi pavilonban. A 2015-es eseményről idekattintva olvashatunk.

Finom arab kávéval, jellegzetes datolya gyümölccsel is megkínálnak, miközben a bemutatott könyveket lapozgatva megnézhetjük Szaúd-Arábia történetét, természeti földrajzát, kulturális értékeit, és mindazt , ami bemutatja az olvasóknak a népszerű országot. Mi is meglátogattuk a pavilont és beszélgettünk a szervezőkkel. Megtekintettük a polcokon látható sok szép könyvet. Sok témáról beszéltünk és abban maradtunk, hogy a szaúd-arábiai részvétel a Könyvfesztiválon erősíti a két ország közötti kapcsolatokat.

Sok diák tanul nálunk a magyar egyetemeken, akik a Szaúdi Királyságból érkeztek. Sok turista jön Szaúd-Arábiából és a magyaroknak is kedvelt utazási célpontja Szaúd-Arábia. Fejlettek a gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatok a két ország között. Ennek a jó kapcsolatnak egyik jó példája Szaúd-Arábia sok éves jelenléte Budapesten a Nemzetközi Könyvfesztiválon, amiről örömmel adunk hírt. Köszönjük, hogy már tíz éve itt vannak velünk a kulturális rendezvényen, és bemutatják mindazokat az értékeket, amelyek jellemzők, és a bemutatott könyvek lapjain is láthatók. A 29. Könyvfesztiválon Egressy Rita fotózott.

Szóljon hozzá!