ZETApress

hírportál

Harmadszor a Balkánra

Ma délelőtt útra kel a 3. Balkan Rally, hogy a mai Előfutamot követő holnapi mórahalmi éles rajt után 5 résztáv leküzdésével alapárban 12-én csütörtökön a Kotori-öbölnél célba érjen. A tegnap esti műegyetemi sajtóbemutatón és versenyzői eligazításon mi is részt vettünk a rakparton és a Díszteremben. Fotóink Egressy Rita felvételei.

A versenyen 1990 előtt készült autókkal-motorokkal lehet részt venni. Fiatalabbal is lehet, de ehhez valamilyen különlegességgel kell a járműnek rendelkezni. A részvételi díj fejenként egy-, másfél- és kétmillió forint körüli összeg luxus szállodákban, kétágyas szobákban. Az árban félpanziós ellátás van, az ebédről mindenkinek magának kell gondoskodni és felár fejében egy ágyas szoba is választható.

Minden jármű GPS-t kap, útközben az itinerben jelzett időket kell tartani és az előírt feladatokat kell teljesíteni. A rajtcsomaghoz fényképezőgép is tartozik, mert útközben az előírt helyeken fotózni is kell. Mivel az autóban párok utaznak, így a mitfahrer ezt menet közben is elkészítheti, ám a szólóban motorozóknak nemcsak ez, de az itiner menet közbeni figyelése is gondot okozhat.

Akinek a kaland csütörtökig nem volt elég, péntek-szombatra szervezett ráadásra és levezető napra is jelentkezhetett a középső árkategóriában, s a csütörtöki vagy szombati nap végén haza már mindenki egyénileg jöhet. Akinek ez már fárasztó lenne, azt a harmadik árkategória választásával repülőre ültetik, autóját pedig biztonsággal hazaszállítják.

A tavalyi 2. Balkan Rallyról idekattintva olvashatunk, a jövő évi negyedikre pedig szeptember 15-ig kedvezményesen jelentkezhetünk! S most nézzük az idei útvonalat, melyet Baronits Gábor 35 éves színművész, a több tucatnyi induló egyike mutatott be az I. emeleti Díszteremben:

Előfutam, 09.07-e szombat: Szabadkígyós – Mórahalom
1. etap, 09.08-a vasárnap: Mórahalom – Belgrád 217 km
2. etap, 09.09-e hétfő: Belgrád – Kopaonik 290 km
3. etap, 09.10-e kedd: Kopaonik – Kolasin 214 km
4. etap, 09.11-e szerda: Kolasin – Kolasin 274 km
5. etap, 09.12-csütörtök: Kolasin – Herceg Novi 159 km
Ráadás, 09.13-a péntek: Herceg Novi – Brac
Levezetés, 03.14-e szombat: Brac – Plitvicei tavak

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Belgrádba ért a Rally | ZETApress

Szóljon hozzá!