ZETApress

hírportál

Fazekasból Katowicébe

Magyar tehetségek a 35. EU Fiatal Tudósok Versenyén. Az Európa Unió által a lengyelországi Katowicében szervezendő versenyre a Magyarországot képviselő diákokat – köztük két Fazekast – a Magyar Innovációs Szövetség delegálja – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

Mindenhol helyi országos versenyeken dől el, ki juthat az Európa-bajnokság döntőjébe, idén 65 ezer fiatal közül több lépcsőben választották ki azt a közel 150 diákot (90 projektet), akik szeptember 09-e és 14-e között Katowicében fog versenyezni a több ezer eurós díjakért. A versenyen, az elmúlt évtizedeknek megfelelően Magyarország is ott lesz, válogatottunk tagjai a hazai Országos Tudományos és Innovációs Olimpia 1. helyezettjei:

Aklan Larion, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja: Kvantum mágnesesség – Zeeman-effektuson alapuló méréstechnika modellje című pályázatával. Konzulensei: Schnider Dorottya és Tóth Kristóf.

Hegedűs Márton, a Kecskeméti Református Gimnázium diákja: [2]Katenán – Együtt vagy külön? című munkájával. Konzulensei: Tóth Imre és Bogner Marcell Márk.

Horváth Zsombor, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja: Virtual Front Desk, a virtuális recepciós szoftver című pályázatával.

A június elsejei OTIO-gáláról idekattintva olvashatunk. A magyar delegációt Ivánka Gábor bírálóbizottsági tag, a MAFITUD elnöke vezeti. – Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak! – kéri dr. Pakucs János, a Szervezőbizottság elnöke.

Szóljon hozzá!