ZETApress

hírportál

És ez vajon nooormális?

A Szuverenitásvédelmi Hivatal a Transparency International Magyarországgal levelez – írtuk meg tegnap -, ma viszont egy nekünk írt megkeresésükről tudok beszámolni. Az OTP Banktól kaptunk egy felszólító levelet május elején, melyet a szuverenitásvédelmi törvényre hivatkozva küldtek el a feleségemnek.

Évtizedek óta közös OTP Bankszámlánk van, a feleségem neve van elől, de azonos jogú számlatulajdonosok vagyunk. Az ő nyugdíja arra, míg az enyém a szintén közös tulajdonú Erste Bankszámlánkra érkezik, melyen viszont az én nevem van elől. Az OTP Bank azt kérdezte tőle, hogy mennyi pénz érkezik a számlánkra külföldről, mennyi a havi befizetés belföldről, továbbá mennyi a számlánkon a havi készpénz- és kártya-forgalom. Ezek olyan adatok, amit ők vezetnek, s amiről minden hónapban tételes kimutatást kapunk tőlük levélben. S mivel külföldi bevételünk sosem érkezett, nem is értem, hogyan kerültünk célkeresztjükbe?

Válaszadásra július 15-ei határidőt szabtak meg, s ha elmulasztjuk, zárolják a számlánkat – írták. Feleségem kitöltötte és aláírta a kérdőívet, de mivel a Covid-járvány óta ágyhoz kötött teljes ellátást igénylő beteg, személyesen vittem be a személyi igazolványával és a lakcímkártyájával együtt a Corvin plázai OTP Bankfiókba. A meglepetés itt ért: hiába közös a számlánk, a beadványt csak tőle és csak személyesen fogadják el, s ha nem tud bejönni, a zalaegerszegi OTP Bank-központba kell levélben elküldeni a kitöltött kérdőívet.

Ajánlott levélnél már a feladási díj is egy ezres, de a banki ügyintéző elmondta – és ez a banki kísérőlevélben is szerepelt -, hogy a levélhez a feleségem személyigazolványának és lakcímkártyájának közjegyzővel hitelesített fénymásolatát is mellékelni kell! E két okmányt 4050-4050 forintért készítette el egy Tompa utcai közjegyző, így a válaszunk a postai költséggel együtt 9100 forintunkba került. Olyan adatokat kellett elküldenünk a saját pénzünkön, amit az OTP Bank nélkülünk is tudott! Mit is kérdezne most a Besenyő Pista bácsit játszó Laár András Margittól a kabaréban? – Nooormális??? – Szerintünk aligha!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. TIM és szuverenitás | ZETApress

Szóljon hozzá!