ZETApress

hírportál

Zöld bringán, zöldben

Mint pénteken megírtuk, a Magyar Rákellenes Liga idén is kerékpáros felvonulást szervezett. A fővárosi bringázás ma a 09:30-as sajtótájékoztató után 10 órakor indult Rozványi Balázs ligaelnök vezetésével a DPC Szent László Kórház Albert Flórián úti teherportájától, ahol Egressy Rita fényképezett.

A vonulás útvonala: Albert Flórián út – Vágóhíd utca – Üllői út – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere – Kék Golyó utca – Országos Onkológiai Intézet főbejárat volt. Mivel e betegség színe a zöld, a résztvevők a zöld bringákon, zöld színű öltözékkel vagy zöld kiegészítőkkel fejezhették ki szolidaritásukat.

Az RTL kamerája előtt dr. Csacsovszki Ottó hematológus főorvos beszélt a kórról és a gyógyításról az indulás előtt Major Eszter szerkesztő-riporternek. A fővárosi rendezvény támogatója a BKK volt, mely zöld MOL Bubi kerékpárokat biztosított a vonulóknak. A megvalósításban a Liga partnerei a Budavári Polgárőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az OOI és a Dél-pesti Centrumkórház Szent László Kórház volt. A rendezvény fővédnöke: prof. dr. Polgár Csaba, az OOI főigazgatója volt.

Szóljon hozzá!