ZETApress

hírportál

SM Nap Veszprémben

Sclerosis Multiplex országos betegtalálkozó lesz Veszprémben szeptember 14-én. Szombaton ott rendezik meg az Országos SM Napot, az idegrendszert károsító sclerosis multiplex betegséggel élők országos betegtalálkozóját – tudatták sajtósaik.

Leggyakrabban fiatalkorban jelentkezik, egyelőre gyógyíthatatlan, ezért élethosszig tartó kezelést, illetve rehabilitációt igényel a sclerosis multiplex (SM). A betegségben az immunrendszer önmaga károsítja az idegrendszert, a károsodás mértéke és üteme határozza meg a beteg sorsát. Mintegy 10 ezer sclerosis multiplexes beteg él hazánkban, országos találkozójukon közérthető előadásokon kapnak információkat a betegség kezelésének legújabb tapasztalatairól.

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetsége az ország minden részéből várja a betegeket és a hozzátartozókat a szombati veszprémi találkozóra. Szó lesz az SM betegségaktivitás felismeréséről, a terápiaváltás dilemmáiról, a rehabilitáció időbeli megkezdésének fontosságáról, a napi gyógytorna szerepéről, a mindennapi szorongás csökkentéséről. A nagy érdeklődés miatt újabb jelentkezőket már nem fogadnak, viszont minden előadást rögzítenek, majd szabadon elérhető módon közzétesznek, hogy országszerte segítsék az érintett családok tájékozódását.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Parázsló idegrendszer | ZETApress

Szóljon hozzá!