ZETApress

hírportál

A haza szolgálatában

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészet-tudományi Karának 138 hallgatója (96 férfi és 42 nő) ünnepélyes keretek között, a Szent Korona mása és a történelmi zászlók előtt, Pintér Sándor belügyminiszter és a rendvédelmi szervek tábornoki kara jelenlétében letette a tiszti esküt az NKE Ludovika Campusán. Fotóink Egressy Rita felvételei.

Az NKE RTK végzősei közül július 02-án a rendőrségnél 84 fő; a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál 24 fő; a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerveinél 13 fő; illetve a Büntetés-végrehajtási Szervezetnél 17 fő kezdi meg szolgálatát. Közülük kiváló eredménnyel Lampek Léna Petra, Bodó Bianka, Gyertyás Róza, Molnár Brigitta, Puskás Dóra Alexandra, Szegedi István Dániel, Szabó Krisztofer, Kiss Valentin Bence rendőr hadnagyok, Németh Vivien, Tőzsér Vivien pénzügyőr főhadnagyok, Szarvas Bianka, Bari Debóra tűzoltó hadnagyok fejezték be tanulmányaikat.

A kar képzései folyamatos fejlesztésen és megújuláson mennek keresztül igazodva a kor kihívásaihoz, továbbá a megrendelői igényekhez is. A mai eskütevők a 2020/2024-es és a 2021/2024-es évfolyamok végzősei voltak. A 2024/2025-ös tanévtől új, önálló szakként indulnak el a karon a Pénzügyi rendészeti, a Büntetés-végrehajtási és a Magánbiztonsági alapszakok.

Első alkalommal végeztek a bűnügyi alapszak kibernyomozó szakirányán hallgatók, akik tanulmányaik során a rendőri ismeretek mellett a kibertérben elkövetett bűncselekmények felderítésére specializálódtak. A négyéves képzésben részt vevő tisztjelöltek sokkal kedvezőbb körülmények között tanulhatnak, mivel a 2022-ben megújított rendvédelmi tisztjelölti jogviszony keretében a korábbi kedvezmények mellett, tanulmányaik idején havonta jelentős illetményben is részesülnek.

Az itt végzettekre biztos elhelyezkedési lehetőség vár, hiszen folyamatos a megrendelői igény a rendészeti ágazat szervei, így különösen a rendőrség, a Büntetés-végrehajtási Szervezet, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, valamint a magánbiztonsági és az önkormányzati rendészeti szféra részéről.

Az NKE képzései közül továbbra is az RTK szakirányai a legnépszerűbbek, a túljelentkezés a kar képzéseire átlagosan csaknem négyszeres. A legmagasabb túljelentkezés – több mint 15-szörös – a négyéves bűnügyi alapszak bűnüldözési szakirányán tapasztalható, amelynek 23 meghirdetett helyére több mint 348 jelentkezés érkezett.

Szóljon hozzá!