ZETApress

hírportál

Mi lesz a műanyagipar jövője?

Mit kell tudni a 2025-2030-ban bevezetésre kerülő csomagolási direktíváról? Mik a Magyarországon bevezetett hulladékkoncessziós rendszer tapasztalatai? Mik a legújabb polimertermékek a piacon? – Kapjon válaszokat Közép-Európa egyik legnagyobb műanyagipari rendezvényén

A Central European Plastics Meeting egyedi ötvözete a kiállításnak, a konferenciának és a B2B meetingeknek. Az idén is megrendezésre kerül Közép-Európa egyik legnagyobb műanyagos rendezvénye 2024. szeptember 24-én keddtől 26-án csütörtökig a Kőbányai úti Eiffel Műhelyházban. Az esemény teljes programja idekattintva érhető el.

A 2024-es évet jól jellemzi, hogy a kiállítási szekció tovább bővült, hat fröccsgépgyártó és kereskedő vesz rész az eseményen (ARBURG, ENGEL, SUMITOMO-DEMAG, THEGE PLASTIC, TOOL-TEMP, WITTMAN), ebből öten elhozzák legújabb modelljeiket is, amelyek megtekinthetők működés közben.

Közel hatvan polimergyártó és kereskedő kínálja európai és import termékeit a B2B meeting szekcióban. Az online foglalható B2B meetingek keretében nem csak a commodity polimerek, hanem műszaki műanyag, additívok, regranulátumok és mesterkeverékek beszállítókkal is találkozhat. Az elmúlt nyolc év tapasztalata, hogy a széles beszállítói hálózat ellátási biztonságot és tartósan versenyképes beszerzési árakat garantál.

Terítéken a legfontosabb témák

A Plasticsmeeting fontos hagyománya, hogy a konferencia beszélgetések mindig az iparágat érintő legforróbb témákat érintik. Az idei plenáris beszélgetések fókuszában a 2025-2030-ban bevezetésre kerülő csomagolási direktíva, illetve a Magyarországon bevezetett hulladékkoncessziós rendszer tapasztalatai lesznek. A konferencia előadói a szakma hazai és nemzetközi vezető személyiségei. A technikai sátorban a fröccsöntés aktuális kihívásairól tájékozódhat, újrahasznosított anyagok a műszaki területen és hatékonyság témakörében.

Az elmúlt években a Plasticsmeeting résztvevőinek száma folyamatosan növekedett; 2023-ban 25 országból 400-nál is többen érkezett. Az idén több, mint 600 résztvevőre számítanak a szervezők. A hivatalos találkozókon túl 24-én és 25-én este a résztvevők kötetlen programokon bővíthetik tovább kapcsolataikat. A rendezvény hivatalos honlapja idekattintva érhető el.

Szóljon hozzá!