ZETApress

hírportál

Kecskeméti fejlesztés

Átadta a VGP a LINDE + WIEMANN új telephelyét Kecskeméten. A kecskeméti VGP Park területén adták át a német Linde + Wiemann, autóipari szerkezeti alkatrészgyártó új, 16 ezer m2-es telephelyét – tudatták sajtósaik.

A VGP, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója gyártási és raktározási tevékenységéhez alakította az épületet, így az több speciális építészeti és műszaki megoldással került átadásra. A VGP egy alagút kiépítéséről is gondoskodott, amely megkönnyíti az árupakolást.

A VGP Park Kecskemét a város déli iparterületén helyezkedik el, mintegy 5 km-re az M5-es autópályától, mely fontos közlekedési útvonal a dél-kelet európai országok irányába. A régió legfontosabb munkáltatója a Mercedes, de mellette számos egyéb autóipari vállalkozás is jelen van a városban. A park a Mercedes-gyár közelében helyezkedik el, ahol kiváló minőségű infrastruktúra, valamint a tömegközlekedési lehetőség is biztosított.

A LINDE + WIEMAN jól szigetelt épülete BREEAM Very Good minősítésre vár a BREEAM International New Construction rendszer szerint. A VGP az ügyfél kérésére speciális kialakításokat végzett, amelyek érintették a tartószerkezetet, az épület alapját és a padozatot is. Az épület világításáról LED lámpák gondoskodnak, a parkolóban pedig elektromos töltőket helyeztet el. A tervek szerint a telephely a jövőben további 16 ezer m2-rel bővül majd.

A VGP elkötelezett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság mellett minden kereskedelmi ingatlanfejlesztése során. A vállalat a Párizsi Megállapodáshoz igazodó szén-dioxid-csökkentési célokat tűz ki minden új projektjénél, Európa-szerte. A VGP biztosítja, hogy ingatlanjai megfelelnek a magas színvonalú BREEAM-szabványoknak, és teljesítik az EU taxonómiai rendeletében foglalt környezetvédelmi célokat.

A VGP Renewable Energy révén a vállalat támogatja a zöld energiára való átállást azáltal, hogy a bérlőknek olyan zöld energiamegoldásokat kínál, mint a fotovoltaikus rendszerek, az elektromos járművek töltése és a hatékony energiagazdálkodás. A biológiai sokféleség prioritást élvez, ezért a VGP külön erőforrásokat fordít a parkjait körülvevő természeti környezet védelmére. A VGP Alapítvány 2019 óta 44 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és kulturális örökségvédelemmel foglalkoznak.

A VGP-ről

A VGP egy kiemelkedő minőségű logisztikai és könnyűipari ingatlanok tulajdonlásával, kezelésével és fejlesztésével foglalkozó páneurópai vállalkozás. Átfogóan integrált üzleti modelljének és hosszú évek során megszerzett tapasztalatának köszönhetően a teljes értéklánc mentén önálló működésre képes. A VGP 1998-ban belga családi ingatlanfejlesztő vállalkozáskén jött létre a Cseh Köztársaságban, jelenleg kb. 368 teljes munkaidőben alkalmazott dolgozójával ma közvetlenül és számos 50:50%-os vegyes vállalata révén 17 európai országban működik. 2023 decemberében a VGP bruttó eszközértéke a vegyes vállalatok vagyonának 100%-os beszámításával 7,19 milliárd euró, a cég nettó eszközértéke (EPRA NTA) 2,3 milliárd euró volt. A VGP részvényeit a brüsszeli Euronext tőzsdén jegyzik (ISIN: BE0003878957). További infók idekattintva olvashatók.

A LINDE + WIEMANN SE & Co. KG-ról

A LINDE + WIEMANN SE & Co. KG egy vezető német Tier-1 autóipari beszállító, amely ütközés szempontjából releváns karosszériaelemek gyártására specializálódott. A vállalatot 85 évvel ezelőtt, 1939-ben alapították a németországi Plettenbergben. Jelenleg világszerte mintegy 2400 alkalmazottal rendelkezik, 8 különböző országban, 19 helyszínen működik, a központja Dillenburgban, Németországban található. A LINDE + WIEMANN a CO2-barát, nagy szilárdságú acélhoz kifejlesztett hengerítési technológia vezetője. A vállalat jól diverzifikált ügyfélportfólióval rendelkezik, amely stratégiai fókuszt helyez a német prémium eredeti autógyártókra, és erős globális jelenléttel bír a főbb autóipari piacokon Európában, Észak-Amerikában, Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában egyaránt.

Szóljon hozzá!