ZETApress

hírportál

Vezérigazgatóból divízióvezető

2024. október elsejétől Dezsényi Péter vezeti a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízióját. A leendő főnök okleveles kertészmérnökeként végzett a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen – tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

A szakember komoly vezetői tapasztalattal, és több, mint 20 éves park- és zöldtető építési múlttal rendelkezik. A Kertész Unió Zrt. vezérigazgatói pozíciójából érkezik a Budapesti Közművekhez, de korábban dolgozott a FŐKERT kutatási és fejlesztési főtanácsadójaként is. Vezetői feladatai mellett a bécsi BOKU (Universitaet für Bodenkultur, Institute für Ingenieurbiologie und Landschaftsbau) vendégoktatója és a budapesti Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet (MATE Budai Campus) előadója is volt.

Dezsényi Péter a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és az Európai Zöldtető Szövetség elnökségi tagja. 13 éve a zöldtető és Zöldfal Építők Országos Szövetségének elnöke. Számos szakmai díjjal büszkélkedhet, többek között Építőipari Nívo?díjat kapott a Green House Irodaház tetőkertjeiért. A FŐKERT leendő főigazgatója részt vett a budapesti FATÁR alkalmazást megalapozo? fakataszteri rendszer bevezetésében. Komoly szerepe volt az első magyarországi biodiverz zöldtetők tervezésében és építésében, valamint a városi zöld infrastruktúra ökologikus szemléletű, természetközeli technológiáinak hazai adaptálásában.

Szóljon hozzá!